În prima zi a etapei de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare

Peste 1000 de cereri înregistrate în judeţ

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, miercuri, că în prima zi a etapei de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2020-2021 s-au înregistrat 1008 cereri.

El a spus că în perioada 4-23 martie a.c. este prevăzută înregistrarea cererilor-tip de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare.

Prof. Anuţei a precizat că în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2020-2021 sunt prevăzute în total 355,72 de clase pregătitoare cu 7119 elevi, dintre care şapte clase cu 53 de elevi în învăţământul special, 296 de clase în învăţământul de masă cu 6119 elevi, 40,72 clase în învăţământul simultan cu 659 de elevi, patru clase cu 113 elevi în învăţământul de tip step-by-step, opt clase pregătitoare fiind în învăţământul particular.

Directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava, Maria Pavelescu, ne-a declarat, miercuri, că în prima săptămână a etapei de evaluare psihosomatică a preşcolarilor suceveni care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2020 şi doresc înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2020-2021 au fost evaluaţi 287 de copii.

Ea a spus că 100 de copii au fost evaluaţi în cele două centre stabilite de CJRAE pentru municipiul Suceava, alţi 41 de preşcolari în centrul de evaluare organizat la GPP „Pinocchio” Fălticeni, 38 la centrul de la GPP „Micul Prinţ” din Rădăuţi, câte zece preşcolari la centrele organizate la GPP „Căsuţa piticilor” din Gura Humorului şi la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, alţi 17 preşcolari au fost evaluaţi psihosomatic la centrul organizat la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, iar 58 de copii la centrul de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus.

Pavelescu a menţionat că în cazul a 275 de copii a fost recomandată înscrierea în clasa pregătitoare, în timp ce pentru 12 preşcolari s-a recomandat înscrierea în grupa mare.

Ea a precizat că evaluarea psiho-somatică a copiilor se realizează în prezenţa părintelui sau tutorelui legal care îl însoţeşte, iar cererile prin care părinţii solicită evaluarea psihosomatică a copiilor vor fi furnizate către psihologii examinatori şi vor fi completate în ziua evaluării.

Programările în vederea evaluării se fac telefonic, la responsabilul de centru de evaluare sau de zonă, de luni până vineri, în intervalul orar 9-16, iar evaluările se desfăşoară în centre, între orele 10-18.

Rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice este comunicat în scris, în ziua evaluării, prin eliberarea unei recomandări.

Părinţii sau tutorii care însoţesc copiii la evaluarea psihosomatică trebuie să prezinte o copie după certificatul de naştere al copilului, precum şi o adeverinţă eliberată de medicul de familie cu specificaţia „clinic sănătos” sau „apt pentru şcoală”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: