Florin Sinescu a anunţat cele cinci rute alternative care ar putea descongestiona traficul în municipiul Suceava

> Drumurile există, sunt de pământ, trebuie modernizate şi vor contribui la fluidizarea traficului dinspre Ipoteşti, Moara, Şcheia, Mitocu Dragomirnei sau Pătrăuţi, consideră candidatul de primar

 Candidatul Pro România la funcţia de primar al Sucevei, fostul prefect Florin Sinescu, a prezentat vineri, într-o conferinţă comună cu toţi candidaţii Pro România la funcţiile de primar din comunele limitrofe municipiului Suceava, cinci variante care se pot moderniza în cooperare cu localităţile din zonă şi care vor putea descongestiona traficul rutier din municipiu.

Fostul prefect a spus că municipiul Suceava este străbătut de două drumuri naţionale, DN 2 şi DN 17, care sunt extrem de aglomerate, iar accesul în municipiu se face pe aceste două drumuri şi câteva drumuri judeţene, ceea ce provoacă blocaje la intrarea dinspre Ipoteşti, Moara, Şcheia sau Mitocu Dragomirnei.

El a arătat că a identificat drumuri care figurează deja ca drumuri de pământ, care pot fi modernizate şi care, astfel, să contribuie la descongestionarea traficului rutier în municipiul Suceava şi, în special, la intrările în municipiu.

Sinescu a spus că aceste variante se pot moderniza printr-un proiect în cadrul zonei metropolitane, în care să intre şi comuna Şcheia.

Prima variantă este un drum actual nemodernizat de la Sf. Ilie la Trei Movile, a spus Sinescu, precizând că acesta este profilat, este balastat, are o lărgime corespunzătoare şi este paralel cu DN 17.

Pe acest traseu se va putea face accesul în cartierul Obcini spre Gura Humorului şi invers.

Sinescu a spus că alte zone care necesită multă atenţie sunt Pătrăuţi şi Lipoveni.

Astfel, el a arătat că există un drum nemodernizat care trece pe lângă acumularea Mihoveni şi ajunge în strada Aurel Vlaicu, în zona gării.

„Este o stradă înfundată, iar oamenii de acolo s-au plâns că nu există mijloc de transport în comun până în capătul străzii Aurel Vlaicu” a spus candidatul Pro România.

El a arătat că această rută face legătura între DN 2 în apropiere de intersecţia cu Pătrăuţi şi trece pe lângă râul Suceava până în apropierea Gării Iţcani.

Un alt drum care face legătura între Lipoveni şi Suceava există, este modernizat parţial, dar poate fi pus în funcţiune şi modernizat total în cadrul zonei metropolitane, iar accesul dinspre Mitocul Dragomirnei poate fi mult mai facil având o a doua opţiune.

O altă variantă de drum profilat la o lăţime corespunzătoare este din Mitocaş până în cartierul Burdujeni.

Cea mai aglomerată zonă este cea dinspre comuna Ipoteşti, iar fostul primar Dumitru Corjuc a propus o alternativă care nu a fost încă luată în calcul, respectiv modernizarea unui drum care face legătura între Ipoteşti şi strada Universităţii.

„Practic, am deschide şi strada Universităţii, care astăzi este un drum închis” a spus Sinescu.

Potrivit acestuia, cei care vin din Ipoteşti şi vor să ajungă în zona Obcini – Areni vor avea o alternativă şi nu vor mai fi nevoiţi să vină înspre zona Bibliotecii.

Florin Sinescu a explicat că acestea sunt doar câteva exemple de variante de rute alternative pentru descongestionarea traficului în municipiul Suceava, care se pot face împreună cu localităţile limitrofe municipiului, pe drumuri care există şi care pot fi modernizate.

El a arătat că finanţarea se poate asigura din fonduri proprii şi fonduri europene, constituind prima parte a unui proiect de interconectare a municipiului Suceava cu localităţile din jur.

Sinescu a spus că a doua etapă o reprezintă dezvoltarea transportului public de călători în zona metropolitană, iar TPL va trebui să devină un operator pe toată această zonă şi să devină o alternativă pentru transportul personal.

Preşedintele Pro România Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a arătat că în ultimii 16 ani primarul Ion Lungu nu a reuşit să realizeze nimic concret în colaborare cu localităţile limitrofe şi că singurul proiect de traseu alternativ cu noul pod peste râul Suceava e, de fapt, un sens giratoriu mai mare, care duce tot la mall.

„Ne plimbăm în cerc. E ca în «Mister Bean»” a spus Nechifor.

El a subliniat că proiectele prezentate de Florin Sinescu au fost lucrate cu specialişti şi sunt fezabile. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI