În cele opt centre din judeţ

Evaluarea psihosomatică a preşcolarilor în vederea înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul şcolar viitor, până la 20 martie

Directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava, Maria Pavelescu, a declarat că etapa de evaluare psihosomatică a preşcolarilor suceveni care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2020 şi doresc înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2020-2021 a început marţi, 25 februarie, şi se va desfăşura până pe 20 martie a.c.

Ea a spus că în prima zi a acestei etape au fost evaluaţi psihosomatic 13 copii, din care patru în cele două centre stabilite de CJRAE pentru municipiul Suceava, iar alţi nouă preşcolari în centrul de evaluare de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, în cazul acestor copii fiind recomandată înscrierea în clasa pregătitoare.

Maria Pavelescu a spus că evaluarea psihosomatică a copiilor se realizează în prezenţa părintelui sau tutorelui legal care îl însoţeşte, iar cererile prin care părinţii solicită evaluarea psihosomatică a copiilor vor fi furnizate de psihologii examinatori şi vor fi completate în ziua evaluării.

Programările în vederea evaluării se fac telefonic, la responsabilul de centru de evaluare sau de zonă, de luni până vineri, în intervalul orar 9 – 16, evaluările se desfăşoară în centre, între orele 10 – 18.

Ea a precizat că rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice va fi comunicat în scris, în ziua evaluării, prin eliberarea unei recomandări.

Părinţii sau tutorii care însoţesc copiii la evaluarea psihosomatică trebuie să prezinte o copie după certificatul de naştere al copilului, precum şi o adeverinţă eliberată de medicul de familie cu specificaţia „clinic sănătos” sau „apt pentru şcoală”.

Directorul CJRAE Suceava a precizat că evaluarea dezvoltării psihosomatice a preşcolarilor care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2020 şi doresc să se înscrie în clasa pregătitoare are loc în opt centre organizate la sediul CJRAE şi la Liceul cu Program Sportiv Suceava, la GPP „Micul Prinţ” din Rădăuţi, la GPP Nr.1 „Pinocchio” Fălticeni, la GPP „Căsuţa piticilor” Gura Humorului, la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei şi la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus.

Pe site-ul ISJ Suceava a fost publicată şi lista unităţilor de învăţământ arondate celor opt centre de evaluare.

În municipiul Suceava, cele mai multe clase pregătitoare propuse în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2020-2021 sunt la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava – 6 clase, la şcolile gimnaziale „Miron Costin” şi nr. 3 Suceava – câte 5 clase, la Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava – 4 clase, la şcolile gimnaziale nr. 1 şi nr. 8 Suceava câte 3 clase. La Şcoala Gimnazială Nr.4 Suceava, Şcoala Gimnazială „Jean Bart”, Şcoala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” Suceava, Colegiul de Artă Suceava şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava sunt prevăzute câte două clase pregătitoare, în timp ce Liceul cu Program Sportiv Suceava şi Şcoala Gimnazială Nr. 6 au câte o clasă.

În municipiul Câmpulung Moldovenesc sunt prevăzute trei clase pregătitoare la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” şi câte două clase la Şcoala Gimnazială „George Voevidca” şi Şcoala Gimnazială „Teodor Stefanelli”.

În municipiul Fălticeni sunt propuse câte două clase pregătitoare la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”, la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” şi la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, iar o clasă la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”.

În municipiul Rădăuţi sunt propuse patru clase pregătitoare la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, câte două clase la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă”, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” şi Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta”, iar la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Popadiuc”, o clasă.

În municipiul Vatra Dornei sunt propuse câte două clase pregătitoare la şcolile gimnaziale nr. 1, 2 şi 4.

În oraşul Gura Humorului sunt prevăzute trei clase pregătitoare la Şcoala Gimnazială Nr.1 şi câte două clase la şcolile gimnaziale „Teodor Balan” şi „Petru Comarnescu”.

În oraşul Siret sunt trei clase pregătitoare la Şcoala Gimnazială „Petru Muşat”, iar la Solca o clasă la Liceul Tehnologic „Tomşa Vodă”, în timp ce în oraşul Vicovu de Sus sunt trei clase pregătitoare la Liceul Tehnologic „Ion Nistor”, câte două clase la Şcoala Gimnazială Bivolărie şi la şcolile gimnaziale nr. 1, 2 şi 3 Vicovu de Sus.

În oraşul Broşteni sunt prevăzute două clase pregătitoare la Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu”, în oraşul Cajvana sunt cinci clase la Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare”, în oraşul Dolhasca sunt câte două clase pregătitoare la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” şi la Şcoala Gimnazială Gulia, o clasă la Şcoala Gimnazială „Petru Rareş” Probota/ Şcoala Gimnazială Budeni, în oraşul Frasin sunt prevăzute o clasă pregătitoare la Şcoala Gimnazială Frasin/ Şcoala Gimnazială Bucşoaia, respectiv o clasă pregătitoare la Şcoala Gimnazială Doroteia.

În oraşul Liteni sunt câte două clase la Liceul Tehnologic „Iorgu Vîrnav Liteanu” şi la Şcoala Gimnazială Rotunda, în oraşul Milişăuţi o clasă la Şcoala Gimnazială Milişăuţi, în oraşul Salcea sunt şase clase pregătitoare, dintre care două la Şcoala Gimnazială “Aurelian Stanciu” şi câte o clasă la Şcoala Gimnazială „Iacob Costache” Văratec, Şcoala Gimnazială „Mandache Leocov” Prelipca, Şcoala Gimnazială „Cristofor Simionescu” Plopeni şi Şcoala Primară „Diaconu Constantin” Mereni.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, marţi, că pentru anul şcolar 2020-2021 sunt prevăzute în total 355,72 de clase pregătitoare cu 7119 elevi, dintre care şapte clase cu 53 de elevi în învăţământul special, 296 de clase în învăţământul de masă cu 6119 elevi, 40,72 clase în învăţământul simultan cu 659 de elevi, patru clase cu 113 elevi în învăţământul de tip step-by-step, opt clase pregătitoare fiind în învăţământul particular. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI