Licitaţie lansată pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru tronsonul Siret – Suceava – Paşcani al autostrăzii A 7

> Gheorghe Flutur: Se vorbeşte de termene clare. Mai mult ca oricând s-au făcut deja paşi concreţi pentru această autostradă finanţată din bani europeni

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că s-au făcut paşi concreţi pentru Autostrada A 7 Siret – Suceava – Bucureşti după ce în cursul zilei a fost publicată în sistemul electronic naţional de achiziţii licitaţia pentru studii de fezabilitate, studii tehnice şi asistenţă pentru desemnarea executantului.

El a arătat că a fost scos la licitaţie contractul pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice aferente drumului expres Paşcani – Siret.

Preşedintele Flutur a precizat că s-au scos la licitaţie studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru tronsoanele Paşcani –Suceava, cu o lungime de 61 km şi Suceava – Siret, cu o lungime de 41 kg.

Pentru primul tronson, valoarea estimată este de 15,18 milioane de lei, iar pentru cel de-al doilea, de 13,05 milioane de lei.

Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 23 aprilie 2020, iar termenul de execuţie este de 24 de luni, din care 14 luni pentru studiile de fezabilitate, 6 luni pentru proiectul tehnic de execuţie şi patru luni pentru serviciul de asistenţă tehnică în vederea realizării procedurilor de achiziţie a contractului de lucrări în vederea obţinerii fondurilor europene.

„Salut un lucru concret care se întâmplă astăzi pentru zona noastră. S-a intrat în linie dreaptă cu întocmirea documentelor pentru autostrada Siret – Suceava – Bucureşti” a declarat Gheorghe Flutur.

El a spus că este pentru prima dată când, oficial, s-au scos la licitaţie studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi se vorbeşte despre termene clare.

„Mai mult ca oricând s-au făcut deja paşi concreţi pentru această autostradă finanţată din bani europeni. În documentaţie se vorbeşte de drum expres, pentru că aşa prevede actualul Master Plan General de Transporturi, dar urmează să fie transformat acest drum expres în autostradă când se revizuieşte Master Planul de Transporturi. Pentru noi este nevoie ca de aer de această legătură pe autostradă cu Bucureştiul şi în felul acesta putem spera că în exerciţiul financiar următor legătura Sucevei cu Bucureştiul se va face pe bani europeni printr-o autostradă modernă” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: