Florin Sinescu:

Investiţii de 11 milioane de euro ale Primăriei Suceava, fără nicio eficienţă

Candidatul Pro România la funcţia de primar al Sucevei, Florin Sinescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a constatat că Primăria Suceava continuă investiţii fără nicio eficienţă pentru suceveni şi că milioane de euro sunt cheltuite fără niciun folos.

El a arătat că primarul Ion Lungu a anunţat că va iniţia un proiect cu fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de distribuţie a energie termice, dar că nu se ştie despre ce fonduri e vorba, despre ce proiect şi dacă acest proiect a fost realizat în cooperare cu specialiştii Thermonet.

Sinescu a arătat că Suceava are o centrală modernă de termoficare, dar că reţeaua de distribuţie este total ineficientă.

El a exemplificat cu situaţia din luna decembrie 2019, când Themonet a achiziţionat circa 21.000 de Gcal, iar practic au fost facturate la populaţie doar 14.000 de Gcal şi că 7000 de Gcal înseamnă pierderi pe care le plătesc toţi sucevenii, în primul rând cei de la sistemul centralizat, dar şi cei care au surse proprii de încălzire prin subvenţie.

„În ultimii 16 ani, municipiul Suceava a plătit subvenţie circa 60 de milioane de euro, fără o strategie de îmbunătăţire” a spus Sinescu.

El consideră că în lipsa unei strategii s-au pierdut foarte mulţi consumatori ai sistemului centralizat şi nu s-au obţinut consumatori mari, cum ar fi mall-urile din municipiu. Potrivit lui, numai Iulius Mall are consum aproape cât cartierul Burdujeni.

Sinescu a mai spus că a văzut că municipalitatea va realiza şi o investiţie de circa 5 milioane de euro pentru încălzire în Bazarul Suceava de la sistemul centralizat şi consideră că suma este mult prea mare. „Cred că facem un bazar de la zero cu 5 milioane de euro” a spus Sinescu.

El a arătat că, prin acest proiect, se va asigura încălzirea în două clădiri care nu au pereţii izolaţi.

„Practic, se încălzeşte aerul din bazar. Consumăm 5 milioane de euro doar ca să încălzim aerul de acolo” a spus Sinescu.

El a atras atenţia că bazarul sucevean a absorbit, cu această investiţie, 10 milioane de euro şi nu se ştie dacă aceşti bani se regăsesc în taxele şi impozitele colectate de acolo.

Fostul prefect Florin Sinescu a apreciat că municipalitatea continuă cu investiţii fără eficienţă imediată.

„Undeva la 10% din cele 114 milioane de euro reprezentând buget al municipiului Suceava sunt investiţii care nu rezolvă nevoile sucevenilor. Vorbesc de roata panoramică, de nocturna de pe stadionul Areni, de fântâna muzicală în zona cea mai aglomerată din municipiu, cu traficul cel mai intens” a spus Sinescu.

El a arătat că e vorba de 11 milioane de euro care nu au nicio eficienţă pentru sucevean.

„Avem o problemă mare cu traficul. În locurile cele mai aglomerate din municipiu ar fi mai eficiente pasaje pietonale, iar acestea ar trebui să fie priorităţi” spune Sinescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: