Până pe 25 mai

Declaraţie pentru veniturile obţinute în 2019, dar şi pentru cele estimate în anul acesta

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava informează contribuabilii că termenul de depunere a declaraţiei unice este 25 mai 2020.

Potrivit purtătorului de cuvânt Oana Violeata Apetrea, formularul se utilizează atât pentru declararea impozitului pe veniturile realizate şi contribuţiile sociale datorate pentru anul 2019, cât şi pentru estimarea obligaţiilor aferente anului 2020. Declaraţia unică se depune de persoanele fizice care realizează, în România, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din activităţi independente; drepturi de proprietate intelectuală, cu excepţia contribuabililor pentru care impozitul se reţine la sursă; venituri din cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole, piscicultură şi/sau silvicultură, din transferul titlurilor de valoare, precum şi venituri din alte surse, cum ar fi câştiguri din transferul de monedă virtuală sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanţă. Declaraţia unică trebuie depusă şi de persoanele fizice rezidente care realizează venituri din străinătate, supuse impozitării în România, respectiv venituri din activităţi independente, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole, piscicultură, silvicultură, venituri sub formă de dividende, dobânzi, premii, din jocuri de noroc sau câştiguri din transferul titlurilor de valoare.

Declaraţia unică poate fi depusă în format hârtie, direct la registratura organului fiscal, sau prin poştă, cu confirmare de primire, dar şi prin mijloace electronice, respectiv prin „Spaţiul privat virtual” (SPV), pe site-ul E-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată. Pentru completarea şi depunerea declaraţiei unice, contribuabilii pot solicita asistenţă telefonică, în domeniul fiscal sau IT, la numărul 0314039160, sau la sediul unităţilor fiscale pentru completarea şi depunerea declaraţiei, inclusiv online, folosind calculatoarele puse la dispoziţia contribuabililor în acest scop.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: