Ioan Bălan:

PSD blochează proiectele bune pentru oameni şi susţine numai lucrurile care le aduc avantaje personale

> În ultimii 30 de ani, urmaşii comuniştilor nu s-au gândit decât la binele lor, al rudelor şi prietenilor lor, consideră deputatul sucevean

 Deputatul PNL Ioan Balan trage un puternic semnal de alarmă cu privire la adâncirea diferenţelor economice dintre provinciile istorice ale României. El consideră că investiţiile publice şi private ar trebui orientate prioritar către Moldova şi sudul Olteniei, cele mai slab dezvoltate regiuni din Uniunea Europeană.

„Suntem de mai bine de 12 ani membri ai Uniunii Europene şi, în loc să avem parte de o dezvoltare unitară a ţării, unele provincii istorice au rămas la fel de slab dezvoltate. Dacă regiunea Bucureşti-Ilfov are un PIB/locuitor de 144% faţă de media europeană, Moldova are un PIB/locuitor de numai 39% din media europeană. Şi dacă vom compara nivelul salariilor sau al pensiilor, vom constata că între regiunile României se adâncesc aceleaşi diferenţe uriaşe. La Bucureşti sau la Cluj, salariile sunt aproape duble faţă de nord-estul Moldovei. Din cauza acestor diferenţe salariale uriaşe, şi pensiile sunt mult mai mici în Moldova. Cauzele acestei situaţii sunt cunoscute de noi toţi şi nu de ieri de azi. Lipsa infrastructurii de transporturi şi absenţa unei strategii de dezvoltare pentru Moldova sunt motivele principale care au ţinut această regiune în subdezvoltare şi care au îndepărtat investitorii români şi străini. Este fără dubiu că PSD, partidul care a guvernat peste 75% din timpul care a trecut de la Revoluţie, a fost cauza principală pentru care Moldova a rămas săracă, fără capacităţi industriale de producţie, fără infrastructură modernă, fără locuri de muncă atractive, care să stopeze exodul tinerilor către alte ţări. La câte promisiuni a făcut PSD pentru Moldova, ar fi trebuit să fim mai dezvoltaţi economic decât landurile prospere din Germania. În realitate, PSD nu a făcut decât să se opună oricăror planuri de dezvoltare pentru Moldova” transmite Ioan Balan.

Deputatul PNL consideră că ţara are nevoie de o guvernare de minim 4 ani fără PSD, de o strategie coerentă pentru dezvoltarea Moldovei, iar alegerile parlamentare anticipate trebuie realizate în aceeaşi perioadă cu cele locale, astfel încât, în anul 2020, să se deblocheze toate proiectele de dezvoltare pentru România.

„PSD este toxic pentru interesele românilor! PSD blochează proiectele bune pentru oameni şi susţine numai lucrurile care le aduc avantaje personale. În ultimii 30 de ani, urmaşii comuniştilor nu s-au gândit decât la binele lor, al rudelor şi prietenilor lor. Dacă mai avem vreun dubiu atunci când ne întrebăm de ce ne-au depăşit până şi bulgarii, atunci să ne uităm la deciziile PSD şi ne lămurim imediat. În numai 3 luni, Guvernul PNL a reuşit să deblocheze cele mai importante proiecte de dezvoltare pentru Moldova. De aceea cred că, în anul 2020, avem marea oportunitate de a igieniza România de PSD! Avem şansa ca, odată cu alegerile locale, să dăm ţării o administraţie publică locală eficientă şi un Parlament orientat către interesele cetăţenilor. Este una dintre ultimele ferestre de oportunitate, mai ales dacă ne uităm că Uniunea Europeană se deplasează deja către cu totul alte obiective de dezvoltare – economie verde, măsuri împotriva schimbărilor climatice, energii regenerabile. Îmi doresc ca, în cel mai scurt timp, noul guvern legitim rezultat în urma alegerilor anticipate să definească o strategie clară de convergenţă economică a Moldovei cu restul ţării, care să ne aducă în următorul cadru financiar european 2021-2027: infrastructură, investiţii industriale, servicii publice de calitate şi locuri de muncă bine plătite, care să-i aducă acasă pe românii plecaţi peste hotare” consideră Ioan Balan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: