Percheziţii la Suceava, Bucureşti şi alte 15 judeţe, într-un dosar privind evaziune fiscală

> Firma vizată nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă aproape 11 milioane lei

Ieri dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt au efectuat 28 percheziţii, pe raza judeţului Suceava, a municipiului Bucureşti şi a altor 15 judeţe, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, erau vizate sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2016, societatea comercială vizată nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă toate livrările către beneficiari, în suma de peste 10.796.000 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA către bugetul de stat.

Sursa mai arată că reprezentanţii societăţii respective ar fi declarat achiziţii în valoare de aproximativ 69.000.000 de lei, care nu ar fi fost recunoscute de societăţile partenere, denaturând astfel baza impozabilă, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

Descinderile au avut loc în judeţul Olt, dar şi în Suceava, Alba, Bihor, Botoşani, Brăila, Călăraşi, Covasna, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ, Satu Mare, Teleorman şi Timiş.

În baza unor mandate de aducere, trei persoane urma să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, pentru a fi audiate şi dispuse măsuri legale.

Acţiunea a fost sprijinită de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR, de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din ţară şi de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: