Liderul USR Suceava, Teodora Munteanu, despre Ion Lungu:

De 16 ani să stai la Primărie şi să nu laşi ceva în urma ta…

Candidatul USR la funcţia de primar al Sucevei, Teodora Munteanu, preşedinte al Organizaţiei Judeţene USR Suceava, a declarat, marţi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că nu poate înţelege de ce primarul actual, Ion Lungu, nu a făcut ceva serios în cei 16 ani de când conduce municipiul Suceava şi consideră că e nevoie de o nouă abordare în municipiu, pentru că dacă se va merge la fel, nu se pot obţine alte rezultate.

Teodora Munteanu a spus că este născută în Suceava, a copilărit în Suceava, tot aici a făcut şcoala şi că lucrează în Suceava de foarte mulţi ani.

„Am lucrat de peste 30 de ani în industrii cu foarte mulţi oameni, am lucrat în activităţi care s-au implementat de la zero, am abilitatea de a lucra cu oameni, de a lucra în echipă” a spus liderul USR Suceava.

Teodora Munteanu a menţionat că nu a făcut politică până când s-a implicat în USR, pentru că ea credea, la fel ca mulţi alţii, că politica este ceva murdar. Dar a constatat că dacă nu se implică în politică oameni ca ea, vor fi în politică „tot felul de oportunişti, arivişti, cei care au ca scop să facă ceva doar pentru buzunarul lor”.

Ea a menţionat că împreună cu colegii săi din USR monitorizează activitatea Primăriei Suceava de peste 3 ani şi a amintit că la începutul anului 2018, dar şi în 2019, a venit cu propuneri pentru bugetul local, s-a întâlnit cu actualul primar Ion Lungu şi le-a discutat.

Teodora Munteanu a precizat că a făcut în anul 2018 o propunere ca autogara să nu mai fie în centrul oraşului, „pentru că este absurd”, dar că la vremea respectivă primarul a spus că nu se poate, pentru că societatea respectivă este privată.

Ea a arătat că se putea face această modificare şi că acum s-a ajuns la aceeaşi concluzie, dar consideră că soluţia pe care a găsit-o actuala administraţie, cu autogară pe strada Traian Vuia, nu e bună.

Munteanu consideră că autogara ar trebui să fie la Burdujeni, acolo unde se creează un nod, şi a explicat că cine vine cu trenul şi vrea să meargă, spre exemplu, la Bosanci, coboară, ia autobuzul şi merge mai departe; dar că nu va fi atât de simplu dacă autogara va fi pe str. Traian Vuia.

Ea a amintit că tot atunci a făcut propuneri pentru amenajarea malurilor râului Suceava şi că a mai făcut o propunere interesantă, respectiv construirea unui mall administrativ, unde să existe locuri de parcare, iar clădirea să aibă şi spaţii comerciale, şi sedii de instituţii.

Liderul USR Suceava a arătat că un asemenea proiect poate fi realizat cu fonduri europene şi crede că serviciul specializat din primărie ar trebui să fie unul de excelenţă, care să scrie zilnic astfel de proiecte cu finanţare europeană.

Teodora Munteanu a mai spus că USR se luptă cu PNL la Suceava pentru că de 16 ani primarul PNL nu face ceea ce trebuie.

„De 16 ani să stai la Primărie şi să nu laşi ceva în urma ta este ceva ce nu pot să înţeleg. A fost un primar, Constantin Sofroni, care a lăsat în urma lui măcar nişte «sofronei», nişte stâlpi. Domnul primar care de 16 ani promite săli de sport, că acoperă patinoarul, mobilitate urbană, că ne vom plimba cu autobuzele electrice, nu a lăsat nimic în urma lui. Cu ce rămâne Suceava după 16 ani? Nu mai putem merge aşa. Dacă faci aceleaşi lucruri, obţii aceleaşi rezultate” a spus liderul USR Suceava.

Ea a adăugat că a constatat de câteva luni, citind presa, că e minunat ce se întâmplă în Suceava.

„Sunt proiecte peste proiecte. În fiecare zi plusează, încă un proiect, încă un proiect. Bine, dar de ce nu au făcut până acum? Nu înţeleg cum poţi să vii în faţa oamenilor fără jenă, fără ruşine, şi să le spui oamenilor aşa ceva după ce nu le-ai făcut” a arătat Teodora Munteanu.

Ea crede că Ion Lungu ar fi trebuit să se ocupe în fiecare an de câte un cartier, să le facă mai prietenoase, cu spaţii verzi mai multe, ca oamenii să se simtă bine.

„Ceea ce mă deranjează pe mine este că oraşul nostru este murdar. Este urât, este murdar, este mizerie pe jos. (…) Nu se poate aşa ceva în centrul oraşului. În cartiere sunt gunoaie, e mizerie. Sunt chestii minime de igienă, de curăţenie” a atras atenţia Teodora Munteanu.

Ea consideră că primarul actual nu trebuie să mai spună ce va fi, ci ce a făcut în toţi aceşti ani.

Munteanu a apreciat că primarul trebuie să meargă seara prin oraş şi să se plimbe, să vadă lucrurile care nu funcţionează, să ia măsuri… Şi crede că un primar trebuie să fie discret şi să vadă în primul rând nevoile oamenilor.

„Vreau să înţeleagă cetăţenii oraşului că nu se vor obţine alte rezultate mergând cu acelaşi om şi cu aceeaşi echipă” a spus Munteanu.

Ea a arătat că Alianţa USR – Plus va candida la Primărie cu un program şi că principalul obiectiv este să-i faci pe locuitorii oraşului să dorească să rămână în oraş.

„Pentru asta trebuie să le asiguri educaţie de calitate pentru copii, sănătate, cartiere prietenoase, administraţie transparentă şi în slujba cetăţeanului. Trebuie să cauţi investitori, pentru că îţi creează locuri de muncă” a spus Munteanu.

Ea a arătat că, dacă va fi aleasă primar, va avea o echipă de consilieri şi se va baza pe tehnicieni şi specialişti, dar şi pe angajaţii mai vechi din Primărie.

Teodora Munteanu a respins posibilitatea susţinerii unui candidat comun al opoziţiei pentru funcţia de primar al Sucevei, arătând că USR are „alt ADN” decât celelalte formaţiuni politice. Dar a subliniat că în Consiliul Local Suceava va colabora cu formaţiunile politice pentru susţinerea proiectelor bune pentru suceveni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: