Şi în 2020, în municipiul Suceava

Burse şcolare şi premii pentru elevii merituoşi

> Pentru burse de performanţă, de merit şi de studiu este alocată suma de 570.000 de lei; pentru premierea elevilor cu rezultate deosebite şi a profesorilor se alocă 550.000 de lei

Primăria Municipiului Suceava acordă, şi în acest an, burse şcolare pentru elevii din învăţământul preuniversitar. Potrivit primarului Ion Lungu, în buget, cu această destinaţie, este prinsă o sumă de 570.000 de lei. Astfel, de o bursă de performanţă de 100 de lei ar urma să beneficieze elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, competiţii şcolare şi concursuri şcolare naţionale. Bursa de merit de 80 de lei pe lună va fi orientată spre elevii cu rezultate bune la acelaşi gen de activităţi, însă organizate la nivel judeţean. Bursa de studiu de 60 de lei pe lună se va acorda elevilor din familii cu venituri mici, iar de bursa de ajutor social, în aceeaşi valoare, se vor bucura elevii care se încadrează în categoriile sociale defavorizate, precum orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învaţă în altă localitate sau elevi cu situaţii materiale grele.

Ion Lungu a ţinut să menţioneze că, tot în 2020, din Fondul de rezervă, 550.000 de lei vor lua calea premierii elevilor cu rezultate deosebite şi a profesorilor acestora. „La fel ca anul trecut, avem acel regulament pentru performanţe la olimpiade naţionale şi internaţionale şi, la fel, vom premia performanţa la nivel local, acordând premiile I, II şi III. Lucrăm acum şi la un regulament pentru premierea performanţelor sportive” a evidenţiat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI