Satul Horbova a găzduit o întâlnire literară transfrontalieră Cernăuţi – Suceava

Cenaclul literar transfrontalier Cernăuţi – Suceava „Maşina cu poeţi” a staţionat duminică, 23 februarie a.c., la Casa de Cultură din satul Horbova, raionul Herţa.

De la Suceava a participat un grup de scriitori: Constantin Severin, Sorin Ursan Delaclit, Constantin Horbovanu, George Sauciuc, Constantin Alexa, Cezar Straton, Doru Mihai Mateiciuc, Dumitru Parasca şi Nicolai Marcel Flocea. Din grupul scriitorilor cernăuţeni au făcut parte Mircea Lutic, diplomatul Edmond Neagoe, Vasile Bâcu, Marin Gherman, Vitalie Zâgrea, Vladimir Robu, Sergiu Bilea, Ştefan Hostiuc ş.a.

Întâlnirea scriitorilor cu horbovenii a fost moderată de scriitorul Vasile Tărâţeanu, preşedintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, şi de lectorul universitar Gina Puică, de la Lectoratul de română al Universităţii din Suceava, copreşedinţi ai Cenaclului, ce activează de mai bine de 3 ani, având întâlniri lunare cu cititorii din nordul şi din sudul Bucovinei.

La întâlnire au participat cu câteva numere artistice renumitul ansamblu coregrafic „Alunelul”, condus de Maria Buzduga, şi interpreta Natalia Proţiuc din Cernăuţi.

Cezar Straton, vicepreşedinte al Societăţii Scriitorilor din Bucovina, a donat şcolii din localitate şi participanţilor la întâlnire exemplare ale revistei „Bucovina literară”, cărţi şi alte tipărituri. Cu acelaşi prilej, Cezar Straton, care este şi preşedintele Filialei Bucovinene a Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (AJTR) a înmânat dlui acad. Vasile Tărâţeanu prima legitimaţie de membru AJTR din regiunea Cernăuţi. (Agenţia Bucpress)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: