Salariile din Primărie şi serviciile subordonate, supuse aprobării CL Suceava

> „Această propunere a fost prezentată la consultarea cu reprezentanţii salariaţilor, care s-a desfăşurat, în data de 14 februarie, şi însuşită de către aceştia” se subliniază în referatul de aprobare semnat de primarul Ion Lungu

Consiliul Local al municipiului Suceava va aproba, în şedinţa ordinară a lunii februarie, o hotărâre prin care vor fi stabilite salariile de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din Primărie. Astfel, potrivit propunerii legislative, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2020, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora se menţin la nivelul aferent lunii decembrie 2019. În proiectul de hotărâre spus deliberării se arată că, în continuare, nivelul veniturilor salariale se stabileşte, în condiţiile legii, fără a depăşi nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de viceprimar de municipiu, exclusiv majorările de 25%, în sumă de 16.640 de lei. Propunerea de stabilire a salariilor de bază valabile începând cu data de 1 februarie 2020 pentru personalul aparţinând familiei ocupaţionale „Administraţie” vizează actualizarea cuantumului brut al salariilor de bază stabilite prin HCL nr. 5 din 2019, cu modificările şi completările ulterioare, prin înmulţirea coeficienţilor corespunzători salariilor de bază prevăzute în respectiva hotărâre cu salariul mediu brut pe ţară garantat în plată valabil de la 1 ianuarie 2020, care este de 2.230 de lei. Excepţie o face stabilirea salariului de bază pentru secretarul general al municipiului Suceava, cel de 16.640 de lei, la nivelul maxim corespunzător indemnizaţiei de viceprimar de municipiu reşedinţă de judeţ.

„Această propunere a fost prezentată la consultarea cu reprezentanţii salariaţilor, care s-a desfăşurat în data de 14 februarie şi (a fost – n.n.) însuşită de aceştia” se subliniază în referatul de aprobare semnat de primarul Ion Lungu, în care se menţionează că salariile de bază pentru funcţiile de execuţie sunt cele aferente gradaţiei „0”, salariile de bază pentru gradaţiile „1”-„5” fiind determinate prin majorarea salariilor de bază pentru gradaţia „0”. Salariile de bază individuale, valabile de la 1 februarie 2020 pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din Primăria Municipiului Suceava şi din serviciile publice de subordonare locală, fără personalitate juridică, se va face potrivit încadrării din luna ianuarie 2020 a personalului, în funcţie şi grad – pentru funcţiile de conducere, respectiv în funcţie de grad/treaptă şi gradaţie, în cazul funcţiilor de execuţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: