Rotary Fălticeni, ceremonie de cartare

În sala „Aurel Băeşu” din incinta Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni a avut loc sâmbătă, 22 februarie, ceremonia de cartare a Clubului Rotary Fălticeni. Alături de cei 28 de membri fondatori ai clubului din urbea de pe Şomuz, la eveniment au participat guvernatorul Rotary International Districtul 2241 România – Republica Moldova, Marian Neagoe, şi reprezentanţi ai cluburilor din ţară şi din Republica Moldova.

De la membrii săi am aflat că Rotary Club Fălticeni a luat naştere din dorinţa câtorva buni prieteni de a face bine comunităţii şi de a aduce o diferenţă în privinţa serviciilor ce pot fi oferite acesteia. Rotary Fălticeni a primit la sfârşitul anului trecut, pe 9 decembrie, certificatul prin care Rotary International recunoaşte afilierea clubului fălticenean la Districtul 2241 România – Republica Moldova. După afilierea oficială la marea familie Rotary International, clubul fălticenean are posibilitatea de a derula proiecte în beneficiul comunităţii în conformitate cu spiritul rotarian, acela „de a servi mai presus de sine însuţi”.

Primul proiect sprijinit de Rotary Fălticeni se numeşte „Aripi pentru copiii comunităţii” şi este derulat împreună cu organizaţia „Aripi în Europa”, oferind şedinţe de terapie prin joc şi activităţi educative copiilor cu dizabilităţi de la Şcoala „Ion Irimescu”. În continuarea acestui proiect, s-au iniţiat discuţii cu Primăria Municipiului Fălticeni pentru acordarea unui spaţiu unde urmează se se amenajeze o sală destinată copiilor cu dizabilităţi, costurile mobilierului urmând a fi suportate de Rotary Fălticeni.      Un alt proiect al clubului Rotary Fălticeni îl reprezintă reeditarea volumului de proză scurtă „Fălticeni, mon amour”, publicat în anul 1996 de scriitorii fălticeneni Grigore Ilisei şi Paul Miron şi ilustrat de graficianul Dan Hatmanu cu imagini deosebite din Fălticeniul vechi, volum care a fost lansat sâmbătă, 22 februarie, tot la Muzeul „Ion Irimescu”.

Pentru 2019-2020 conducerea aleasă este formată din: preşedinte – ing. Sorin Dăniloaia, trezorier – ec. Ovidiu Bălănuţă şi purtător de cuvânt – av. Roxana Formagiu. Membrii clubului urmează să se întâlnească săptămânal, în fiecare miercuri, începând cu ora 18, iar regula lor de bază este că nu se discută politică.

„Este o regulă foarte clară, nu vorbim despre politică, iar cine o face trebuie să pună 100 de lei într-un borcan”, au precizat membrii clubului.

După vizitarea Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, membrii celui mai nou club care a fost pus pe harta Rotary, împreună cu reprezentanţi din alte 12 cluburi, guvernatorul Districtului 2241 şi cu un rotarian de onoare, scriitorul şi omul de radio şi televiziune Grigore Ilisei, au făcut o fotografie de grup pe treptele Muzeului „I. Irimescu”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: