„Irimescu 117”

Sâmbătă, 29 februarie, la Fălticeni se vor desfăşura manifestările prilejuite de evenimentul aniversar „Irimescu 117”. Invitaţii şi prietenii maestrului Ion Irimescu sunt aşteptaţi la ora 11, la Biserica Oprişeni, unde va avea loc o slujbă de pomenire.

Începând cu ora 12.30, în Sala „Pictor Aurel Băeşu”, va avea loc o sesiune de comunicări susţinute de prof. univ. dr. Tereza Sinigalea, criticul de artă Mircea Oliv, dr. Georgiana Zaharia şi invitaţii lor, o evocare a prof. univ. dr. Dan Grigorescu şi un concert de flaut susţinut de Nicolae Maxim.

De la ora 18, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, Teatrul de Copii şi Tineret „Vasilache” din Botoşani, în colaborare cu Asociaţia Artelier, prezintă piesa de teatru „Să nu ne răzbunaţi”, inspirată din cartea cu acelaşi nume, scrisă de Monahul Moise, o piesă într-un singur tablou, care valorifică un monolog dramatic de tip „one man show”, cu o înlănţuire de scene aşezate într-un flashback cronologic. Piesa reprezintă o dramă inspirată din realitatea românilor deportaţi.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Centenarul artist plastic român Ion Irimescu, născut pe 27 februarie 1903, a donat Fălticeniului un mare număr de sculpturi şi desene, constituindu-se astfel muzeul care-i poartă numele.

 Retras spre sfârşitul vieţii la Fălticeni, s-a ocupat de muzeul care-i adăposteşte operele, cea mai mare colecţie de autor din România.

Pentru gestul său, municipalitatea îl sărbătoreşte în fiecare an la sfârşitul lunii februarie prin manifestări culturale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: