Pentru a se evita o epidemie

Deputatul Alexandru Băişanu cere decretarea stării de urgenţă

Vicepreşedintele partidului Forţa Naţională, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a făcut, ieri, un apel public către Guvern şi a cerut decretarea stării de urgenţă în condiţiile în care există pericolul răspândirii coronavirusului.

„Apel public pentru Guvern! Lăsaţi jocurile de-a alegerile anticipate şi de-a criza politică! Este vorba acum despre sănătatea, siguranţa şi viaţa cetăţenilor români din ţară, din Italia (peste un milion jumătate) şi nu numai! La doar 1000 km de noi, în Italia, coronavirusul face deja victime, iar România e total nepregătită!!!! Cer decretarea stării de urgenţă! E despre viaţă şi moarte! Ce Dumnezeu mai aşteptaţi?” a scris Băişanu pe pagina sa de socializare.

El a explicat pentru News Bucovina că face acest apel pentru că Guvernul nu are niciun plan de informare a populaţiei, niciun plan de intervenţie şi nici despre cum ne putem proteja de coronavirus.

Băişanu a arătat că în farmacii nu există măşti şi niciun alt medicament mai serios împotriva gripei normale, iar Guvernul nu a cumpărat nici până acum cele 35 thermoscannere cu care să fie dotate aeroporturile.

„Nu există metode de testare şi kit-uri de testare. Nu există nimic. Avem un guvern total nepregătit pentru a proteja populaţia ţării de coronavirus şi de orice altceva” a spus Alexandru Băişanu.

MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Italia din cauza coronavirusului şi îi anunţă pe românii care vor să plece în Italia sau se află deja acolo că Guvernul italian a decretat starea de urgenţă. Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Italiană că Guvernul italian a decretat starea de urgenţă în urma riscului sanitar produs de apariţia unor noi cazuri de infecţie cu COVID-19 (coronavirus) concentrate îndeosebi în regiunile Lombardia şi Veneto. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI