PSD Suceava 2020

Deputatul Eugen Bejinariu (PSD):

Criza politică actuală este generată de Klaus Iohannis şi PNL

Ei cred că, dacă sunt „pe val”, vor obţine în urma alegerilor anticipate toată puterea în ţară, pentru a nu da socoteală în faţa nimănui

 Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejianariu a declarat sâmbătă, în conferinţă de presă, că preşedintele Klaus Iohannis este cel care a generat criza politică actuală, pentru că l-a nominalizat pentru funcţia de prim-ministru tot pe Ludovic Orban, deşi acesta a fost demis de Parlament prin moţiune de cenzură.

Bejinariu a spus că demiterea Guvernului condus de Ludovic Orban în urma moţiunii depuse de PSD nu poate fi cauza crizei politice şi a explicat că PSD a fost obligat să depună moţiune de cenzură pentru că guvernul liberal a încercat să modifice, prin angajarea răspunderii, legislaţia electorală pentru alegerile locale cu doar câteva luni înainte de alegeri şi să schimbe modul de alegere a primarilor.

Deputatul social-democrat sucevean a arătat că demiterea Guvernului Orban a oferit PNL oportunitatea începerii procedurii pentru declanşarea de alegeri anticipate, dar a subliniat că, după demiterea guvernului, preşedintele Klaus Iohannis a făcut consultări „de formă” cu partidele în vederea identificării unei majorităţi parlamentare şi l-a desemnat din nou pe Ludovic Orban pentru a forma un nou guvern, deşi s-a dovedit că acesta nu poate obţine o majoritate parlamentară.

Eugen Bejinariu a spus că preşedintele Kaus Iohannis îşi dorea de fapt ca propunerea pe care o face să nu obţină vot de învestitură şi şi-a exprimat încrederea că a doua propunere pe care preşedintele o va face va fi alta decât Ludovic Orban, pentru că, în caz contrar, există posibilitatea alegerilor anticipate.

„Nu ne ferim şi nu ne speriem de alegeri anticipate” a spus Bejinariu, care a arătat că, în ultimii 30 de ani, PSD a dovedit că atunci când a fost la guvernare a făcut lucruri bune pentru români, a adus creştere economică.

„PSD este partidul care a valorizat profesorii, medicii, a creat o stare socială bună” a spus Bejinariu, care a recunoscut că şi PSD a făcut unele greşeli când a fost la guvernare.

El crede că PNL vrea alegeri anticipate pentru că se simte că este „pe val” şi că liberalii se gândesc că românii se vor înghesui să-i voteze pentru a obţine o majoritate absolută şi pentru a nu răspunde în faţa nimănui.

Bejinariu a atras atenţia că pentru democraţie este important controlul puterilor în stat şi că este foarte periculos ca un singur partid să deţină toate pârghiile de putere. El a amintit că în 2014 atât Klaus Iohannis cât şi PNL atrăgeau atenţia că nu e bine să existe o asemenea situaţie pe care şi-o doresc acum.

„Au Preşedinţia, au Guvernul şi vor să aibă şi Parlamentul acum. Vor totul ca să nu mai poată să-i tragă nimeni la răspundere” a spus Bejinariu.

El a arătat că, între altele, liberalii vor alegeri anticipate întrucât altfel ar avea probleme electorale, pentru că nu vor majora pensiile, alocaţiile şi multe alte lucruri care sunt benefice pentru români. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: