Florin Sinescu avertizează:

Circa 1000 de absolvenţi de colegii din Suceava pleacă anual în alte centre universitare şi nu mai revin

> Fără o strategie serioasă, Suceava se va depopula, consideră fostul prefect

Candidatul Pro România la funcţia de primar al Sucevei, Florin Sinescu, a atras atenţia, miercuri, în conferinţă de presă, că municipiul Suceava se va depopula, arătând că circa 1000 de absolvenţi ai colegiilor din municipiu părăsesc oraşul în favoarea altor centre universitare.

El a spus că problema tineretului din Suceava este una pe termen mediu şi lung.

Potrivit acestuia, circa 1000 de absolvenţi, din cele 12 colegii din municipiu, se îndreaptă anual spre alte centre universitare, Cluj-Napoca, Iaşi, Bucureşti, pentru că, din păcate, nu există oportunităţi pe piaţa muncii din Suceava pentru a se angaja în domeniu după ce termină studiile, iar majoritatea rămân în oraşele în care îşi definitivează studiile universitare.

„An de an pleacă tineri şi nu se mai întorc pentru că acolo unde studiază îşi găsesc un loc de muncă. Perspectiva este că în 20-30 de ani municipiul Suceava se va depopula foarte mult dacă nu facem ceva astăzi” a spus Sinescu.

Fostul prefect consideră că trebuie întreprinse mai multe acţiuni pentru ca piaţa muncii în Suceava să devină atractivă, să fie create facilităţi pentru firme, un parteneriat cu USV, astfel încât tinerii să rămână în Suceava, iar municipiul Suceava să fie o alternativă pentru ei.

„Cred că trebuie să gândim cu toţii un proiect serios pe termen mediu, astfel încât să determinăm tinerii să ia în calcul şi Suceava” a spus Sinescu.

El a arătat că, pentru tineri, strategia actuală a municipiului Suceava prevede finanţări care sunt însă total insuficiente, iar proiectele asociaţiilor pentru tineret nu au susţinerea suficientă a municipalităţii.

„Eu cred că este nevoie să avem o deschidere faţă de tineri, să reuşim să dezvoltăm municipiul Suceava care să devină o atracţie. Astăzi, zona de atracţie a municipiului Suceava e oraşul Gura Humorului, atât pentru tineri cât şi pentru noi, adulţii. N-am dezvoltat mai nimic, iar lipsa de strategie pentru tineri eu cred că ne va crea o problemă pe termen mediu şi lung” a spus Sinescu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI