Dan Ioan Cuşnir:

Ion Lungu face fântână cu beculeţe în centru, cu bani cât pentru toate parcările din oraş, pentru că a făcut Vasile Rîmbu una la spital

Ne putem trezi şi cu un miniambulatoriu la Primărie. Dacă în Sardinia Ion Lungu vedea parcări supraetajate, aveam parcări, nu roată panoramic

 Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, a declarat vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că centrul Sucevei este urât, gri, neprietenos.

„Tot granitul de acolo e spart. Mai sunt nişte dale care nu sunt distruse” a spus Cuşnir.

El a arătat că, în afară de percepţii, că unora li se pare că centrul e urât, trebuie văzută părerea specialiştilor.

„Centrul Sucevei a fost conceput de arhitectul Porumbescu, care a avut o viziune. Vine Ion Lungu şi îşi bate joc de viziunea arhitectului Porumbescu şi face centrul Sucevei după mintea lui, că atât s-a priceput el să facă, fără dezbatere publică, fără să ceară părerea specialiştilor, fără să aibă o minimă consultare şi a făcut un centru urât” a spus Cuşnir.

El a prezentat în susţinerea afirmaţiilor sale cel mai recent exemplu, respectiv fântâna arteziană de la blocul Union.

„Ce îi trece prin cap lui Ion Lungu? Vrea să copieze ce a făcut Vasile Rîmbu la spital. A făcut Vasile Rîmbu fântână, hop şi el fântână. Nu mai avem mult până când va vrea Ion Lungu să pună angiograf în Primărie. Nu-i departe momentul acela pentru că, în mintea lui, dacă Vasile Rîmbu a devenit popular şi de încredere în subconştientul sucevenilor datorită angiografului, blocului operator, ambulatoriului ş.a.m.d, va veni Ion Lungu şi ne va spune să facem un ambulatoriu mic în Primărie, un angiograf mai mic, pentru că la el toate sunt mai mici, filarmonica e mai mică, terenul de fotbal e mai mic, un ambulatoriu mai mic în cadrul Primăriei, un bloc operator mai mic în cadrul Primăriei, că ăștia de la Primărie sunt buni la orice”, a spus Cuşnir.

El consideră că, pentru primarul Ion Lungu, managerul SJU Suceava ar fi o problemă majoră, dacă va candida.

„Vasile Rîmbu e o problemă majoră pentru Ion Lungu şi sper să nu rămână la nivelul de problemă, ci Vasile Rîmbu să fie cel care l-a trimis pe Ion Lungu la pensie” a spus Cuşnir.

El a adăugat că în ceea ce priveşte fântâna arteziană din centru aceasta a fost amenajată în urmă cu câţiva ani de Ion Lungu pe banii sucevenilor.

„Hai să o mai amenajăm încă odată, să-i punem nişte beculeţe colorate, o fântână despre care cred că o văd doar locuitorii din blocul Union că, în rest, de pe esplanadă nu se vede, că a făcut mizeriile acelea de scări şi ce a mai făcut pe acolo, încât fântâna nu mai este vizibilă. O fântână cu beculeţe colorate din banii sucevenilor are prinsă suma de 1,7 milioane de lei. O fi mult, o fi puţin? Doar că este o sumă comparabilă cu toate parcările municipiului Suceava în anul 2020. În mintea lui Lungu şi Harşovschi, pentru una dintre preocupările sucevenilor, locurile de parcare – pentru că oriunde te duci în cartiere oamenii sunt disperaţi că nu au unde parca – se alocă cam cât pentru o fântână cu beculeţe” a continuat Cuşnir.

Liderul social-democrat sucevean a arătat că poate fi preluat modelul de la Oradea, municipiu care a fost modernizat şi a ajuns să fie căutat de turişti, deşi pentru aceste lucrări a fost un oraş blocat 2-3 ani.

„Vă aduc aminte că Ion Lungu a blocat Suceava cu marele proiect al conductelor, când a schimbat conductele timp de 5-6 ani, cu efect zero, pentru că termia este în faliment” a spus Cuşnir.

El a subliniat că 3 ani de zile conducerea PNL a Primăriei Suceava s-a „răţoit” şi a spus că nu e lăsată de PSD să facă parcări de reşedinţă, iar acum alocă pentru parcările de reşedinţă cât pentru o fântână cu beculeţe.

„Ion Lungu şi Lucian Harşovschi nu înţeleg că oraşul nu trebuie să arate aşa cum îşi doresc ei, ci trebuie să arate cum îşi doresc arhitecţii, specialiştii. Suceava nu are arhitect-şef de 16 ani. Cum vreţi să arate Suceava bine dacă nu are arhitect-şef? Pot să pun pariu că atât Lungu, cât şi Harşovschi au flori de plastic acasă în vază, şi aşa cum cred ei că e frumos la ei acasă, aşa vor să arate şi Suceava” a spus liderul social-democrat sucevean.

El consideră că nu este firesc să se facă totul în Suceava după cum îi trece prin cap primarului sau după cum crede primarul că ar fi mai bine, ci e nevoie de consultarea unor specialişti în domeniu.

„Cum a ajuns proiectul roţii panoramice în Suceava? A fost Ion Lungu într-o excursie pe bani publici în Sardinia, iar în drumul lui de la hotel până la plajă a văzut o roată panoramică. Dacă vedea o parcare supraetajată sau dacă îl duceau să vadă o parcare supraetajată, poate că ar fi înţeles necesitatea parcărilor supraetajate în Suceava. Dar asta a văzut el în Sardinia, o roată panoramică şi a spus hai să facem o roată panoramică şi în Suceava. Să-i mulţumim bunului Dumnezeu că Ion Lungu nu a fost în Egipt că făcea piramide la Suceava. Câte piramide sunt în Egipt lângă Cairo? Două! Două facem şi la Suceava!” a spus Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: