Accident de muncă la Câmpulung Moldovenesc

Un muncitor a căzut de la 2,5 m în timp ce zugrăvea Muzeul „Arta lemnului”

> Bărbatul a ajuns la spital, cu fractură la picior

 Un bărbat de 52 de ani, din Suceava, a suferit o fractură după ce a căzut de la 2,5 metri în timp ce-şi executa atribuţiile de serviciu.

Accidentul de muncă s-a produs miercuri, la Câmpulung Moldovenesc. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că bărbatul, angajat în calitate de zidar al unei firme de construcţii din Suceava, activa la Muzeul „Arta lemnului” din Câmpulung Moldovenesc.

Acesta efectua lucrări de montare a asterelii la acoperişul clădirii muzeului. În aceste împrejurări, bărbatul a păşit pe vechiul planşeu al clădirii, deşi avea o cale special amenajată de deplasare, planşeu care, din cauza vechimii, a cedat sub greutatea corpului, două scânduri desprinzându-se din cuie. Astfel, suceveanul a căzut în picioare de la o înălţime de circa 2,5 metri. La momentul contactului cu podeaua, piciorul stâng a căzut pe o cărămidă, fracturându-se.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde, în urma investigaţiilor, a fost stabilit diagnosticul „fractură calcaneu picior stâng, policontuzionat”. Apoi a fost transferat la Spitalul Judeţean Suceava, pentru investigaţii medicale amănunţite.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări privind infracţiunile „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „vătămare corporală din culpă”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI