PENTRU ROMÂNII din NORDUL BUCOVINEI

Un apel la care suntem datori cu un răspuns în carte nouă, cu autori de valoare, reprezentativi pentru scrisul de azi din România (inclusiv din sudul Bucovinei):

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, reprezentată de managerul acesteia, dr. Gheorghe Gabriel Cărăbuş, şi Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, reprezentată de prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, au semnat primul Protocol de colaborare cu Societatea Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuţi, reprezentată de Vladimir Acatrini, preşedintele Societăţii. Protocolul încheiat are în vedere, în primul rând, participarea, pe bază de reciprocitate, a bibliotecarilor bucovineni la manifestări specifice comune (lansări de carte, simpozioane, saloane de carte) şi satisfacerea cerinţelor de lectură în limba maternă. În acest scop, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava şi Biblioteca USV demarează o campanie de strângere de cărţi în limba română ce vor fi donate, cu sprijinul Societăţii Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuţi, bibliotecilor locale din regiunea Cernăuţi. Lansăm, se spune în comunicatul instituţiilor semnatare, un călduros apel către toţi sucevenii iubitori de CARTE pentru a ni se alătura în această campanie care se va desfăşura în perioada 1 martie – 1 iunie 2020. Încurajăm donaţiile de carte nouă, apărută în anii 2015-2020. Persoanele care doresc să ne sprijine iniţiativa se pot adresa celor două biblioteci sucevene, în fiecare dintre acestea fiind organizat câte un punct de colectare deschis zilnic, între orele 9,00 şi 14,00.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: