Slujbe arhiereşti

> Parohia Mitocu Dragomirnei II

 Duminică, 16 februarie 2020, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a slujit Sf. Liturghie cu sobor de preoţi şi diaconi în Parohia Mitocu Dragomirnei II.

Arhiereul a fost aşteptat de credincioşii comunei cu pâine şi sare şi, înconjurat cu multă bucurie de consiliul parohial, a fost condus în biserica mare, unde a fost săvârşit serviciul divin.

La eveniment au luat parte oficialităţi locale, închinători din toată comuna, precum şi preoţi din parohiile învecinate.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul Seminarului Teologic „Mitropolitul Dosoftei”, Suceava.

După cuvântul de învăţătură, ÎPS Părinte Pimen, împreună cu soborul de preoţi, a slujit o panahidă pentru fostul preot paroh şi ctitor Ioan Bilauca, de la a cărui trecere la cele veşnice s-au împlinit 7 ani.

Comitetul parohial a distribuit închinătorilor 250 de pachete cu ofrande.

Biserica Parohiei Mitocu Dragomirnei II este închinată Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Este o construcţie de zid, ridicată în mijlocul aşezării.

Piatra de temelie a fost pusă în 20 iulie 2004, iar târnosirea locaşului a avut loc la 16 decembrie 2004. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: