Dumitru Mihalescul (PNL):

Piaţa este slabă în România pentru că sub guvernările PSD ea a fost blocată să se dezvolte şi să se consolideze

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul critică piedicile constante pe care PSD le-a pus în calea dezvoltării pieţei libere din România şi arată că singurele domenii în care România performează în mod real sunt acelea unde piaţa s-a dezvoltat şi consolidat.

„PSD continuă să demonizeze economia liberă şi piaţa concurenţială şi prin discursuri tot mai isterice sperie populaţia, la fel ca în anii ’90, cum că economia privată ar fi cel mai rău lucru care ni s-ar întâmpla. Să ne uităm cu mare atenţie la domeniile care performează în România: comerţul cu amănuntul, serviciile de comunicaţii, producţia auto, producţia de software, transportul de marfă şi multe alte sunt toate exclusiv furnizate de piaţă prin competiţie puternică, generând calitatea cea mai mare şi la preţul cel mai mic. Dacă ar fi să-i ascultăm pe cei din PSD, ar trebui să fim în continuare abonaţi la Romtelecom şi să plătim abonamente uriaşe pentru servicii proaste, să aşteptăm până când ne vine rândul la o Dacia 1310 sau să ne facem cumpărăturile la magazinele alimentare, cu galantarele goale! Din păcate, discursul ostil al PSD faţă de economia de piaţă, faţă de competiţie, faţă de oamenii cu iniţiativă privată ne arată adevăratul motiv pentru care România este la coada Uniunii Europene din punct vedere al dezvoltării economice. PSD, partidul care a guvernat mai bine de 22 de ani ţara după Revoluţie, a împiedicat dezvoltarea pieţelor concurenţiale în multiple domenii.

Mă uit cu mare satisfacţie la Guvernul PNL, care numai în 3 luni a reuşit să adopte un set de măsuri pentru dezvoltarea pieţei libere şi a economiei private. Aproape un milion de români şi-au luat destinul în mâini, ca antreprenori, şi împreună cu cei aproape 4,5 milioane de angajaţi din sectorul privat creează resursele financiare prin care se asigură funcţionarea României. Ceea ce nu au înţeles cei din PSD este că, fără o economie privată puternică, statul nu are ce resurse să distribuie în societate. Cu o economie privată puternică, cu angajaţi în sectorul privat mulţi şi bine plătiţi, tinerii nu mai pleacă la muncă în străinătate, iar Guvernul o să aibă bani pentru pensii mai mari, alocaţii pentru copii şi pentru salarii competitive în sectorul public. Asta n-a ştiut PSD, încă nostalgic după perioada comunistă, motiv pentru care a lăsat România, în 2019, într-o situaţie financiară gravă, cu o economie privată slăbită” a transmis deputatul Dumitru Mihalescul într-un comunicat de presă. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI