Pentru perioada în care pista aeroportului băcăuan va fi modernizată Conducerea Blue Air analizează transferul operaţiunilor de pe Aeroportul Bacău pe Aeroportul Suceava

> Gheorghe Flutur: Ar urma să avem zilnic circa 2500 de pasageri şi 12 curse externe în plus

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, după discuţii cu conducerea Blue Air, că se are în vedere transferul operaţiunilor de pe Aeroportul Bacău pe Aeroportul Suceava în perioada august-septembrie, când pista aeroportului din Bacău va fi modernizată.

Flutur a spus că a avut discuţii cu conducerea companiei Blue Air, iar directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, cu conducerea operaţională a companiei.

El a arătat că în luna august şi prima jumătate a lunii septembrie compania Blue Air ar urma să opereze pe Aeroportul Suceava cursele care nu mai pot fi operate pe Bacău, în condiţiile în care se vor efectua lucrări la pista aeroportului băcăuan.

„Vor face o analiză, dar au în vedere Suceava” a spus preşedintele Flutur.

El a spus că şi autorităţile sucevene au făcut o analiză din care a reieşit că vor fi 12 curse pe zi, iar în acest interval vor fi procesaţi circa 60.000 de pasageri, fiind vorba despre curse externe spre diferite destinaţii, între care Bruxelles, Barcelona, Birmingham sau Atena.

„De principiu, m-am consultat cu conducerea Aeroportului Suceava şi suntem de acord şi onoraţi” a declarat Gheorghe Flutur.

El a menţionat că până atunci se vor finaliza şi lucrările la Terminalul 2, care dublează capacitatea actuală de procesare a pasagerilor.

Preşedintele Flutur a spus că astăzi va fi făcută o şedinţă tehnică cu constructorii şi cu echipa tehnică de la Aeroportul Suceava şi că se va face o simulare a noii diagrame cu 2500 de pasageri pe zi în acea perioadă.

„Vom lua în calcul şi traficul rutier, dar şi în ceea ce priveşte parcările” a spus preşedintele Flutur.

El a menţionat că Blue Air urmează să pună în circulaţie şi autobuze pe ruta Bacău – Suceava, pentru transferul pasagerilor.

„Discuţia a mers mai departe şi am sugerat companiei ca, în afară de varianta temporară din această vară, să opereze şi curse permanente de la Suceava” a mai spus Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: