„Sânge pentru România”

În perioada 6-21 februarie, la iniţiativa Fundaţiei umanitare Nord 2001, se desfăşoară campania „Sânge pentru România!”, campanie prin care donatorii sunt invitaţi zilnic în intervalul orar 8-13.30 la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava.

Pe lângă beneficiile acordate donatorilor în România (7 bonuri de masă în valoare totală de 63 lei, o zi suplimentară de concediu plătit şi un set de analize gratuit: RH, grupa sangvină, Hepatita B, C, HIV, leucemie, sifilis şi probe hepatice), fundaţia organizează o tombolă cu premii, la care sunt invitaţi să participe toţi cei care au donat. Cele trei premii puse în joc sunt: premiul I – 2.000 de lei, premiul II – 1.000 de lei şi premiul III – 500 lei. Câştigătorii vor primi sumele de bani în tichete valorice, oferite de colaboratorii fundaţiei, ca sponsorizare.

 Pentru a dona sânge, este foarte important ca persoanele doritoare să fie sincere în declaraţii. Acestea trebuie să îndeplinească câteva condiţii pentru a fi admise ca donatori: trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, peste 60 kg, nu trebuie să fi consumat alcool în ultimele 72 de ore, nu trebuie să sufere de boli cronice, anemie sau să urmeze vreun tratament în prezent. Cantitatea de sânge prelevată va fi de 450 ml, iar donarea acesteia nu durează mai mult de 10 minute. În ziua donării se poate servi un mic dejun uşor, iar ulterior se recomandă o pauza de odihnă de câteva ore.

Campania „Sânge pentru România!” se bucură de un real succes. Detalii despre aceasta au apărut atât pe postul naţional Antena1, la Observator, cât şi în emisiunile radiourilor locale şi în presa scrisă. Mai mult, pe lângă instituţiile locale care sprijină buna desfăşurare a campaniei Centrul de Transfuzii, IPJ, Primăria Suceava, Direcţia Generală a Finanţelor Publice, ISU şi ITM, s-au alăturat fundaţiei în acest demers şi personalităţi locale, admirate la nivel naţional, cum ar fi doamna cântecului popular Margareta Clipa şi renumitul sportiv Dorin Goian, însă şi actori ai Teatrului Nottara: Constantin Cotimanis, Raluca Gheorghiu şi Gabriel Rauţă.

 În scopul promovării acestei campanii – care a început ca un exerciţiu la nivel local, însă se doreşte şi organizarea variantei naţionale –, membrii fundaţiei au fost prezenţi duminică, 16 februarie, pe Arena Naţională, la meciul Dinamo – FCSB, cu un banner de 100 mp, iar crainicul, pe lângă promovarea campaniei „Sânge pentru România”, a îndemnat microbiştii înaintea competiţiei să devină „Donatorii de mâine”.

Pe lângă informaţiile furnizate mai sus, Radu Lungu, unul dintre membrii fundaţiei, ne-a declarat că sunt foarte mulţumiţi de rezultatele actuale ale campaniei şi că ceea ce îşi propun este ca, pe lângă creşterea numărului zilnic de donatori, să îi încurajeze pe aceştia să facă acest lucru în mod constant, o dată la 3 luni. De asemenea, la finalul campaniei vor publica un sumar al acesteia, astfel încât să atragă şi alte persoane/societăţi să li se alăture în varianta naţională a campaniei, care cu siguranţă se va organiza undeva în luna iunie, în preajma Zilei Mondiale a Donatorului – 14 iunie. (CP)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: