În cadrul Târgului de Turism al României, ediţia de primăvară

Municipiul Suceava va fi promovat ca destinaţie europeană de excelenţă de MEEMA

Cele nouă „destinaţii europene de excelenţă” care au ocupat locul I în cadrul concursurilor EDEN vor fi prezente la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României, în perioada 20-23 februarie a.c.. Cu ocazia acestei manifestări expoziţionale, la standul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) vor fi promovate principalele puncte de atracţie turistică din fiecare destinaţie câştigătoare, anunţă ministerul.

Sursa citată precizează că destinaţiile europene de excelenţă care au ocupat primul loc în cadrul celor nouă ediţii ale concursurilor EDEN sunt: Depresiunea Horezu, Parcul Natural Apuseni, Staţiunea Geoagiu-Băi, Ţinutul Buzăului, Municipiul Alba Iulia, Jurilovca, Mărginimea Sibiului, Municipiul Suceava şi Tăuţii Măgherăuş.

În cadrul Târgului de Turism al României va fi organizat şi un seminar care are scopul de a prezenta proiectul EDEN şi destinaţiile europene de excelenţă care au obţinut locul I, desemnate până în prezent în ţara noastră, ca parte integrantă a proiectului Romania EDEN Destinations Promotion.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni şi este finanţat de Comisia Europeană.

Proiectul EDEN – Destinaţii Europene de Excelenţă a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, având ca scop dezvoltarea turismului durabil, descongestionarea destinaţiilor clasice, reducerea sezonalităţii, redirecţionarea fluxurilor de turişti către destinaţii non-tradiţionale şi încurajarea creării de reţele între participanţii la proiect.

Ţările participante organizează un concurs de proiecte pentru desemnarea destinaţiilor de excelenţă ale ţării respective, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european. În urma concursurilor organizate, are loc desemnarea destinaţiilor europene de excelenţă – winner (locul I) şi runners-up (locurile II-IV), conform procedurii agreate de Comisia Europeană.

România a participat la toate ediţiile, fiind desemnate în prezent 39 destinaţii europene de excelenţă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: