Ministerul Justiţiei îi răspunde deputatului PNL Dumitru Mihalescul

> La noul sediu al Judecătoriei Rădăuţi s-au executat 30 la sută din lucrări, iar fondurile alocate în acest an sunt de doar 486.000 de lei. Dacă se creşte ritmul lucrărilor, MJ va face eforturi pentru a suplimenta suma

 Ministerul Justiţiei i-a răspuns deputatului PNL Dumitru Mihalescul privind situaţia investiţiei la noul sediu al Judecătoriei Rădăuţi, arătând că sumele alocate sunt reduse din cauză că ritmul lucrărilor nu este unul susţinut.

Astfel, în răspunsul Ministerului Justiţiei se arată că obiectivul de investiţii „Sediu Judecătorie Rădăuţi” este cuprins în Programul de Investiţii Publice al Ministerului Justiţiei din anul 2017.

Prin acest program, până în prezent, acestui obiectiv i-au fost alocate fonduri bugetare în valoare de 5.154 mii lei, din care au fost utilizate 5.097 mii lei.

„Întrucât în anii anteriori lucrările de execuţie nu au fost derulate într-un ritm susţinut (stadiul fizic de realizare a lucrărilor este evaluat în acest moment la 30%), fondurile alocate acestui obiectiv au fost în descreştere continuă de la un an la altul, aşa încât, prin Legea nr. 5 a bugetului de stat pe anul 2020, creditele bugetare alocate pentru anul în curs acestui obiectiv de investiţii sunt în valoare de 486 mii lei, iar cele de angajament în valoare de 500 mii lei”, se menţionează în document.

Mai mult, deputatul sucevean este informat că în condiţiile în care executantul lucrării va utiliza integral sumele alocate în perioada de început a anului, Ministerul Justiţiei va face eforturi pentru a asigura, corespunzător modului şi ritmului de lucru al acestuia, suplimentarea fondurilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: