„Caravana cu Medici”, împreună cu voluntarii din ATOS, la Suceviţa

Pe 15 februarie 2020, „Caravana cu Medici”, într-o acţiune la care a colaborat cu Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceava, s-a aflat la Suceviţa, după ce anul trecut, în luna iulie, a fost la Poieni-Solca.

 Cu o răbdare de fier şi cu o dăruire exemplară, medicii, constituiţi într-o organizaţie non-profit care are ca scop acordarea de îngrijiri medicale în zonele defavorizate şi informarea persoanelor din mediul rural pentru a obţine o populaţie mai sănătoasă, mai responsabilă şi mai dedicată propriei sănătăţi şi a celor din jur, au consultat 190 de copii, într-un „maraton” de 8 ore.

Cu amabilitatea Primăriei Suceviţa şi a Şcolii Suceviţa, s-au amenajat şase săli mari de consultaţie: trei de pediatrie, una de stomatologie, una de oftalmologie şi una de ecografie. Tinerii voluntari, devotaţi şi implicaţi, au stat cot la cot lângă medici şi au reuşit să dăruiască încredere părinţilor şi să smulgă zâmbete copiilor.

Aceştia au fost consultaţi şi au plecat acasă fericiţi că sunt sănătoşi, dar au primit şi poveţe pe care trebuie să le împlinească pentru a fi şi pe mai departe sănătoşi şi curaţi. Fiecare a plecat cu o periuţă şi o pastă de dinţi, precum şi cu un grafic-orar al periajelor dentare zilnice.

„Mulţumim Asociaţiei Culturale «Sfântul Mitropolit Dosoftei», fără de care n-ar fi fost posibilă această caravană cu medici, care a susţinut financiar transportul tinerilor voluntari, cazarea şi masa medicilor şi toate lucrurile trebuitoare campaniei. Mulţumim medicilor voluntari din «Caravana cu Medici» pentru că au făcut atâta drum până la noi” a declarat părintele Justinian Cojocar, spre care s-au îndreptat gândurile de recunoştinţă ale oamenilor inimoşi, care îi sunt alături la înfăptuirea unor asemenea reuşite spre slava lui Dumnezeu şi folosul oamenilor! „Ne bucurăm din suflet pentru o caravană minunată! Aceştia-s tinerii pe care ne bazăm. În ei avem încredere maximă. Mulţumim Bunului Dumnezeu că ne-a dat sănătate şi putere să ajungem aşa cum ne-am propus!” a adăugat preacucernicia sa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: