Nu trebuia să se afle acolo

Un şofer de 26 de ani din Putna care transporta circa 15 mc de lemn rotund a fost sancţionat cu 3000 de lei şi masa lemnoasă a fost confiscată din cauză că a fost depistat în trafic în altă zonă decât cea din care provine avizul de însoţire.

Astfel, sâmbătă după-amiază, în timp ce executau serviciul de patrulare, poliţiştii patrulei de siguranţă publică din cadrul SPR 4 Gălăneşti au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe drumul comunal Gară de pe raza comunei Putna şi transporta material lemnos, respectiv lemn rotund specia molid.

Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit că autoutilitara era condusă de un tânăr de 26 ani din Putna, care a prezentat pentru materialul lemnos transportat un aviz de însoţire valabil, având ca punct de încărcare zona Putnişoara, de pe raza Ocolului Silvic Putna, dintr-o partidă autorizată.

Întrucât, în momentul opririi, autoutilitara încărcată cu material lemnos se deplasa pe alt sector de drum, din altă zonă forestieră decât cea înscrisă ca punct de încărcare în avizul de însoţire prezentat, s-au efectuat verificări stabilindu-se faptul că transportul provenea din alt loc decât cel corespunzător provenienţei legale.

Fiind chestionat cu privire la acest aspect, şoferul a explicat că a transportat o persoană în zona de unde se deplasa în momentul depistării, iar materialul lemnos provine din partida înscrisă în avizul de însoţire.

Transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit că şoferul transporta cantitatea de 15,73 mc lemn rotund specia molid în valoare totală de 4.577,43 lei.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: