Material lemnos confiscate

O cantitate mare de material lemnos a fost confiscată de poliţiştii suceveni în urma unui control la o societate comercială din municipiul Câmpulung Moldovenesc pe linia respectării prevederilor legale privind exploatarea, achiziţia, transportul, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

Potrivit IPJ Suceava, controlul a fost efectuat, în perioada 11.02-13.02.2020, de o echipă mixtă formată din poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi specialiştii Gărzii Forestiere Suceava.

Astfel, s-a constatat că, în perioada 01.09.2019-11.02.2020, agentul economic a livrat cantitatea totală de 1.656,08 mc cherestea de esenţă răşinoase din alte locaţii decât cele corespunzătoare provenienţei legale.

De asemenea, în urma comparării stocurilor scriptice cu stocurile faptice, s-a constatat o diferenţă în minus în gestiunea de buştean, de 207,97 m.c. lemn rotund de esenţă răşinoase, precum şi alte încălcări ale legislaţiei silvice.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, fiind aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 26.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii totale de 1.864,05 mc material lemnos, respectiv cherestea şi lemn rotund de esenţă răşinoase, în valoare totală de 1.226.492 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: