Dosar penal după apariţia unei filmări în care o fată însărcinată este bătută de concubin

 O filmare realizată în urmă cu circa o lună în Horodnic de Sus, în care o tânără de 15 ani, însărcinată, a fost lovită de concubinul de 19 ani, a declanşat mai multe acţiuni ale poliţiştilor suceveni.

Astfel, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 3 Marginea s-au autosesizat, vineri seara, în jurul orei 21.15 după apariţia unui clip video postat pe reţele de socializare în care era surprinsă o agresiune asupra unei femei.

Poliţiştii au identificat locaţia în care s-a produs agresiunea filmată şi postată pe reţele de socializare, respectiv un cătun de romi din comuna Horodnic de Sus, şi au constatat că persoana agresată este o minoră de 15 ani, însărcinată în luna a cincea, iar agresorul este concubinul acesteia, în vârstă de 19 ani.

Fata a fost audiată în prezenţa avocatului din oficiu, dar şi a mamei sale care locuieşte în acelaşi zonă, şi s-a stabilit că filmarea a fost realizată în data de 15 ianuarie 2020 şi ar fi fost făcută în joacă, fără a conţine o agresiune reală.

Din audieri a reieşit că filmarea ar fi fost realizată şi postată de fostul concubin al mamei fetei ca un act de răzbunare.

De menţionat este că fata a refuzat, în prezenţa mamei şi a avocatului din oficiu, să depună plângere penală.

Cu toate acestea poliţiştii au aplicat toate procedurile incidente.

Astfel, a fost aplicat chestionarul de risc şi a fost constituită Echipa Intersectorială Locală care să asigure protecţie minorului aflat în situaţie de risc.

Totodată, despre acest caz a fost informată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilulului (DGASPC) Suceava şi Avocatul Poporului, dar şi prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

În caz s-a deschis un dosar penal pentru violenţă în familie raportat la infracţiunea de loviri sau alte violenţe şi act sexual cu un minor.

Cazul urmează să fie soluţionat procedural în funcţie de rezultatul verificărilor, poziţia procesuală a victimei şi celelalte aspecte constatate de instituţiile cu atribuţii în do-meniu.

Tânărul a fost reţinut şi introdus în arest, în ciuda încercărilor fetei şi ale mamei acesteia de a-l exonera de răspundere

Tânărul care şi-a bătut iubita însărcinată la Hordonic de Sus a fost reţinut, sâmbătă seara, la ora 21. Tânărul a fost arestat preventiv, duminică, de Judecătoria Rădăuţi, care a admis cererea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului.

 Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, comisar-şef Ionuţ Epureanu, a anunţat că în urma activităţilor desfăşurate în cursul zilei în cazul privind fata de 15 ani însărcinată care a fost agresata de concubinul de 19 ani, în ciuda încercărilor acesteia şi a mamei sale de a-l exonera de răspundere pe agresor, la ora 21.00 poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului pentru violenţă în familie şi act sexual cu un minor.

Epureanu a menţionat că în acest caz au fost luate măsuri ferme chiar în lipsa unei plângeri penale şi împotriva dorinţei victimei, rudelor şi comunităţii rome, în general.

El a subliniat că în acest caz a existat o cooperare foarte bună între Poliţia Municipiului Rădăuţi şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: