Amplu control la un bloc din cartierul Burdujeni unde locuiau în condiţii improprii peste 50 de persoane

O amplă acţiune de control a avut loc, joi dimineaţa, la blocul situat în mun. Suceava, str. Fagului, precum şi în proximitatea acestuia, pe linia prevenirii şi combaterii actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, pentru legalizarea persoanelor restante în privinţa cărţilor de identitate, precum şi pentru identificarea şi depistarea persoanelor care locuiesc fără forme legale în acest imobil.

Acţiunea a fost organizată de Secţia Urbană de Poliţie Burdujeni, împreună cu poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale, în cooperare cu Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Poliţia Locală Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina Suceava şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acţiunii au fost legitimate 52 de persoane şi au fost identificate 25 de persoane străine de localitate. Acestea au fost amendate cu câte 2000 lei.

De asemenea, au fost controlate 18 bagaje şi patru alte obiective din zonă.

Sursa citată arată că poliţiştii au dispus împreună cu lucrătorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică aplicarea unei sancţiuni contravenţionale faţă de administratorul imobilului, în cuantum de 20.000 de lei, şi ca măsură complementară închiderea locaţiei respective, având în vedere condiţiile precare de igienă identificate, după ce locatarii vor fi evacuaţi, cât mai urgent posibil, de către proprietar.

Tot în cadrul acţiunii a fost depistat un bărbat de 37 ani, care a plecat în mod voluntar de la domiciliul său, de pe raza sectorului 5 – Bucureşti, figurând ca persoană dispărută. S-a luat măsura internării acestuia în Secţia de Psihiatrie Burdujeni pentru o perioadă de 24 de ore pentru ca familia să se prezinte pentru a-l prelua.

Totodată, persoanele identificate în apartamentele respective au fost instruite de către poliţiştii de proximitate şi din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava cu privire la adoptarea unui comportament preventiv pentru a nu fi victime ale faptelor cu violenţă, precizează IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: