Canotaj

Sportivii suceveni, printre protagoniştii Regatei Internaţionale de lungă distanţă „D’Inverno sul Po” din Italia

Lotul de canotaj al României a câştigat şapte medalii, trei de aur, trei de argint şi una de bronz, la Regata Internaţională de lungă distanţă „D’Inverno sul Po”, eveniment organizat în weekend de Clubul de canotaj Esperia, din Torino.

Regata a fost destinată ambarcaţiunilor lungi, de opt rame plus cârmaci (8+1) şi patru vâsle, sportivii fiind concentraţi în acest tip de ambarcaţiuni pentru a fi testaţi în concurs, dar şi pentru a se familiariza cu competiţia.

România a luat startul cu câte două bărci de opt plus cârmaci (8+1) masculin şi feminin, dar şi câte două bărci de patru vâsle la ambele categorii, atât feminin, cât şi masculin.

Printre medaliaţi s-au aflat mai mulţi canotori suceveni, care populează în număr mare bărcile câştigătoare. Astfel, din echipajul masculin de 8+1 fără cârmaci România A a făcut parte şi Florin Artenie, pregătit de antrenorul Ioan Despa la Clubul Sportiv Municipal, alături de alţi sportivi suceveni care activează în prezent la alte cluburi din ţară, precum Sergiu Bejan, Constantin Radu sau Florin Lehaci. Tot pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat şi fetele din barca România A, care le-a avut în componenţă pe sucevencele Ioana Vrânceanu, Viviana Bejinariu, Magdalena Rusu, Mădălina şi Amalia Bereş. Ultima medalie de aur a fost cucerită de echipajul feminin de patru vâsle, cu Gianina Beleagă, Ionela Lehaci-Cozmiuc şi Ancuţa Botnar în prim-plan.

Pe locul secund s-a clasat echipajul România B masculin de 8+1 fără cârmaci, care a scos în evidenţă mai mulţi canotori ce provin din judeţul Suceava, precum Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc, Cosmin Pascari, Mihăiţă Ţigănescu, Cosmin Macovei şi Ştefan Berariu.

De asemenea, Ioan Prundeanu şi Alexandru Ciobîcă au cucerit bronzul cu echipajul masculin de patru vâsle.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: