Florin Sinescu, despre proiectul fântânii arteziene muzicale din Suceava:

Să lăsăm fântâna aşa cum este, iar partea muzicală să o asigure fanfara municipiului

…Mai întâi să rezolvăm problemele legate de curăţenie, asfalt, siguranţa cetăţeanului

Fostul prefect de Suceava Florin Sinescu, candidat la funcţia de primar al Sucevei din partea Pro România, a declarat, miercuri, că proiectul fântânii arteziene muzicale, investiţie de peste 1,7 milioane de lei anunţată de primarul Ion Lungu, ar trebui amânat până când se rezolvă probleme mai importante ale sucevenilor.

 „Eu nu cred că aceasta este agenda suceveanului. Avem nevoie de curăţenie pe străzi, avem nevoie de asfalt, avem nevoie de siguranţa cetăţeanului astfel încât, după ce rezolvăm aceste probleme, putem să ne gândim şi la aceste lucruri. Propun municipalităţii să lăsăm fântâna arteziană aşa cum este, iar partea muzicală să o rezolvăm cu fanfara municipiului Suceava” a spus Sinescu.

El a mai afirmat că a văzut şi că primarul Ion Lungu are în intenţie să realizeze două statui, una a lui Franz Cavaler des Loges şi alta a lui Alexandru Ioan Cuza.

„Am auzit o motivaţie care, pe mine, m-a blocat, legat de faptul că să avem unde depune coroane. În niciun caz nu trebuie gândit în felul acesta. Dacă vrem să aducem un omagiu acestor personalităţi, este cu totul altă discuţie” a spus Sinescu.

El crede că, până să fie instalate noi statui, a rămas o problemă nerezolvată de mult timp, respectiv statuia din parcul Universităţii, „Aruncătorul de ciocan”, o lucrare a sculptorului Ion Jalea, care a mai donat judeţului alte două statui, „Mama şi şcolarul” de la Şcoala Nr. 3 şi „Dragoş Vodă şi Zimbrul” din Câmpulung Moldovenesc.

„De ani buni de zile nu am reuşit să refacem acea statuie din parcul Universităţii la care lipseşte ciocanul aruncătorului. E important să conservăm ceea ce avem şi apoi să facem şi altele” a spus Sinescu.

El a arătat că agenda cetăţeanului este cu totul alta decât cea pe care o are conducerea Primăriei Suceava.

„Constat că, în continuare, problemele de pe agenda cetăţeanului nu se regăsesc şi pe agenda municipalităţii” a spus Florin Sinescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: