Guvernul interimar Orban nu poate emite hotărâre de transferare a parcului Şipote şi pădurii Zamca

> „Există o discuţie între Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Justiţiei susţine primarul Ion Lungu, menţionând că Primăria Suceava are deja toate vizele necesare

După discuţii avute în Bucureşti, la Ministerul Mediului, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunţat că, deocamdată, transferarea parcului Şipote şi a pădurii Zamca către autorităţile administraţiei publice locale rămâne în aşteptare. Blocajul a intervenit după o dispută între ministere şi Secretariatul General al Guvernului pe tema legalităţii emiterii unei hotărâri de guvern care ar angaja patrimoniul naţional, în condiţiile în care Cabinetul Orban este unul interimar. „Cu transferul pădurilor totul este în ordine. Însă a apărut o problemă de natură juridică: aceea dacă guvernul actual poate să emită o hotărâre privind scoaterea din patrimoniu a acestor păduri. Pe această temă, există o discuţie între Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Justiţiei, aceea asupra posibilităţii guvernului interimar de a emite respectiva hotărâre. Avem toate avizele, inclusiv de la Ministerul Justiţiei, lucrurile sunt în ordine, în ceea ce ne priveşte. Dar rămâne această problemă: dacă, fiind interimar, guvernul actual ar putea emite hotărârea de scoatere din patrimoniul statului şi darea către o autoritatea publică locală” a explicat Ion Lungu.

Reamintim că, prin Legea nr. 220 din 2018, iniţiată de parlamentarii judeţeni şi aprobată în forul legislativ naţional, municipiul Suceava a reuşit să obţină angajamentul transferării, de la Ocolul silvic Pătrăuţi, a unui total de 156,28 ha, constând în 50,56 ha din „trupul Cetate-Brădet”, zona „Şipote”, şi a 105,72 ha din trupul „Zamca”. Parcul Şipote ar urma să facă obiectul unui proiect de amenajare, cu fonduri europene nerambursabile, a unei noi zone de agrement.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: