Alexandru Băişanu propune un candidat unic al opoziţiei pentru funcţia de primar al Sucevei, care să-l învingă pe Ion Lungu în alegerile locale

> El spune că, dacă în sondajele de opinie va fi cotat cu prima şansă, îşi va asuma o asemenea candidatură

Deputatul sucevean Alexandru Băişanu, vicepreşedinte al Partidului Forţa Naţională, a anunţat, joi, că susţine desemnarea unui candidat unic al partidelor de opoziţie care să intre în competiţia electorală împotriva primarului Ion Lungu, astfel încât acesta să fie învins în alegeri.

Băişanu a spus într-o conferinţă de presă că a observat că se anunţă mai mulţi candidaţi la funcţia de primar al Sucevei, candidaţi care au legătură directă cu primarul Ion Lungu, „candidaţi care au stat în siajul lui Ion Lungu, care au fost plătiţi de primarul Ion Lungu, candidaţi care au grade de rudenie cu primarul Ion Lungu”.

El consideră că e o manevră electorală şi că primarul Ion Lungu are nevoie de mai mulţi „iepuri” în această campanie electorală pentru ca voturile să nu se îndrepte spre un singur candidat care să-l învingă pe Ion Lungu.

„Ion Lungu este un candidat de bătut” a spus Băişanu, care susţine că unul dintre argumente este ceea ce a găsit Curtea de Conturi a României după verificarea activităţii Primăriei Suceava şi care reprezintă doar o mică parte din nereguli.

„Este important ca toate forţele politice sucevene care îşi doresc trimiterea lui Ion Lungu acasă şi îşi doresc o Primărie care să dezvolte acest oraş să înţeleagă că e bine să fie un singur contracandidat pe care să-l sprijine toată lumea. Dacă vor fi doi-trei-zece oameni puşi de Ion Lungu şi Gheorghe Flutur pentru a fi iepuri pentru a candida pe fals şi pentru a obţine fiecare pentru ei o mie, două mii, cinci sute, două sute de voturi, asta nu-l avantajează decât pe Ion Lungu” a spus Alexandru Băişanu.

El consideră că singura variantă ca Suceava să aibă alt primar este coalizarea forţelor politice în susţinerea unui singur contracandidat.

Băişanu a spus că acest candidat poate fi identificat în urma unui sondaj de opinie „făcut serios”, din care să reiasă care este persoana dorită de suceveni pentru funcţia de primar.

„Eu, Alexandru Băişanu, voi susţine pe oricine iese pe locul întâi în urma acestui sondaj, acel om care poate să-l învingă pe Ion Lungu şi să redea municipiului Suceava speranţa unei dezvoltări, iar sucevenilor speranţa că trăiesc într-un oraş în care merită să trăieşti şi în care poţi avea viitor” a spus deputatul.

Băişanu a spus că el este pregătit să candideze dacă va fi primul în sondajul de opinie şi că este, în prezent, cotat cu şansa a doua după Ion Lungu, „potrivit unor cercetări sociologice”.

„Există posibilitatea să candidez, dar nu este neapărat dorinţa mea. Eu pun la îndemâna oricărui partid din judeţul Suceava capacitatea mea, inteligenţa mea, experienţa acumulată în politică şi nu în ultimul rând moralitatea de care am dat dovadă atâta vreme cât am făcut politică”, a spus Băişanu.

El a arătat că nu este un politician corupt, subliniind că nu a avut bugete pe mână pentru a semna state de plată pentru o firmă sau alta.

Băişanu susţine că partidele politice din România nu s-au înfiinţat doar pentru a se ataca între ele pentru a ajunge la „ciolan”, ci să fie nişte entităţi care să comunice pentru un singur scop: mai binele cetăţeanului.

El crede că se poate ajunge la un sondaj corect prin care să fie desemnat candidatul cel mai bun. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: