Zece şefi de spitale, poliţişti şi funcţionari, găsiţi de ANI în incompatibilitate

> Printre ei se numără şi un angajat al comunei Fundu Moldovei

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul a zece şefi de spitale, poliţişti sau angajaţi ai unor primării.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de ANI, directorul medical în cadrul Spitalului Clinic „Prof. Dr. C.I. Parhon” Iaşi Mititiuc Luanda Irina a fost simultan, în perioada 22 noiembrie 2016 – 1 octombrie 2018, director medical la spital şi administrator al unei societăţi comerciale.

Managerul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, Hiru Marian, este simultan, din 25 aprilie 2017, manager general la Ambulanţă şi consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Domneşti, judeţul Argeş.

ANI susţine că medicul-şef al Secţiei Clinice Gastroenterologie I în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi Prelipcean Cristina, în perioada 22 noiembrie 2016 – 2 aprilie 2018, a deţinut şi exercitat simultan funcţia de medic-şef al Secţiei Clinice Gastroenterologie I în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi şi calitatea de administrator în cadrul unei societăţi comerciale.

Enache Eugenia, funcţionar la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, în perioada 3 noiembrie 2015 – 26 iunie 2019, a exercitat simultan funcţia publică de şef birou economic şi administrativ la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş şi calitatea de expert (contabil) tehnic judiciar în cadrul Tribunalului Argeş – Biroul Local de Expertize Tehnice şi Contabile Argeş.

Mişcu Dumitru are simultan, din 11 aprilie 2018, calitatea de funcţionar public cu statut special (agent de poliţie cu atribuţii de poliţist rutier) în cadrul Poliţiei Oraşului Cernavodă, precum şi calitatea de instructor auto în cadrul unei societăţi comerciale.

Conform comunicatului, în perioada 9 ianuarie – 1 decembrie 2017, Vlad Silviu Laurenţiu a avut calitatea de funcţionar public cu statut special, a desfăşurat şi activităţi remunerate în calitate de instructor auto în cadrul unei societăţi comerciale care se află în legătură cu atribuţiile exercitate în funcţia publică, potrivit fişei postului.

În ce-l priveşte pe Szabo Lorand Laszlo, funcţionar la Primăria Târgu-Mureş şi fost consilier local la Consiliul Local al comunei Acăţari, judeţul Mureş, ANI susţine că, în perioada 23 iunie 2016 – 29 noiembrie 2019, a exercitat simultan funcţia publică de inspector în cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureş şi calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Acăţari, judeţul Mureş.

Boicu Viorel, funcţionar public în cadrul Primăriei Comunei Fundu Moldovei, judeţul Suceava, începând cu data de 1 ianuarie 2011 exercită simultan calitatea de funcţionar public în cadrul Compartimentului urbanism şi administrativ şi pe cea de persoană fizică autorizată în domeniul cadastrului, al geodeziei şi al cartografiei, respectiv calitatea de expert tehnic judiciar în sectorul privat, specializarea „topografie cadastru geodezie”, calităţi care au legătură directă sau indirectă cu atribuţiile funcţiei publice deţinute. Din activităţile desfăşurate în sectorul privat, persoana evaluată a realizat venituri în valoare de 412.946 lei.

Piţiche Emil, funcţionar public în cadrul Primăriei Comunei Gângiova, judeţul Dolj, în perioada 1 ianuarie 2008 – 18 noiembrie 2019, a avut, potrivit ANI, calitatea de funcţionar public, a desfăşurat şi activităţi remunerate în calitate de contabil în cadrul unui cabinet individual medical, activităţi care se află în legătură cu atribuţiile exercitate în funcţia publică, conform fişei postului.

Totodată, ANI susţine că Hantea Ioana, fost funcţionar public la Primăria comunei Braloştiţa, judeţul Dolj, în perioada 6 mai 2016 – 4 octombrie 2017, în calitate de funcţionar public, s-a aflat în raporturi ierarhice directe cu fiica sa, care ocupa o funcţie publică în cadrul aceleiaşi primării.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Piţiche Emil nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare” arată ANI.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: