Conferinţă la Biblioteca Bucovinei

„Rostul generaţiei noastre”

> Ea va fi susţinută de pr. prof. Mircea Bejenar şi de scriitorul Claudiu Târziu

Publicul sucevean este invitat la o nouă conferinţă propusă de editura Rost, „Rostul generaţiei noastre”, susţinută de pr. prof. Mircea Bejenar şi de scriitorul Claudiu Târziu.

Evenimentul va avea loc luni, 17 februarie, ora 17, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava.

Potrivit organizatorilor, un grup de persoane, apropiate ca vârstă, se constituie într-o generaţie numai dacă este animat de aceleaşi valori şi principii şi este legat de acelaşi ideal. Şi face istorie, nu este consumat de istorie. Din acest punct de vedere, organizatorii se întreabă dacă mai pot vorbi astăzi de o generaţie românească, dacă avem nevoie de ea şi de ce. Şi dacă da, cum se poate închega? Iată câteva întrebări la care vor încerca să răspundă vorbitorii, în marginea a două cărţi apărute recent la editura Rost: „Rostul generaţiei noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste”, de Claudiu Târziu, şi „Şocul referendumului”, de Cristian Curte.

„Două volume care analizează trecutul nostru foarte recent, cu instrumente culturale, şi care schiţează liniile de forţă ale unei atitudini civice. Două cărţi în care pot fi găsite nume cunoscute ale vieţii noastre publice, fapte îndrăzneţe sau scandaloase, idei vechi, dar bune şi învăţăminte care nu pot fi ignorate” anunţă organizatorii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: