Senatorul PSD Ioan Stan:

Ori de câte ori cei de la PDL, vopsiţi în PNL, ajung la guvernare, brusc nu se mai poate face nimic în ţara asta fără tăieri de salarii, de finanţări, fără reduceri de personal, fără crize, fără bătaie de joc la adresa bugetarilor şi a pensionarilor

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a catalogat, marţi, guvernarea PNL drept „Guvernarea harababură”. El consideră că liberalii au dus ţara în situaţii absurde.

„Trecând peste faptul că PNL-ul nu-şi va vota propriul guvern, pentru că acest partid ne-a obişnuit deja cu situaţiile absurde şi cu lipsa de responsabilitate faţă de electorat, trebuie să informăm toţi cetăţenii ţării, dar mai ales pe suceveni, despre ce prevede noul program de guvernare” arată Ioan Stan într-un comunicat de presă.

El a spus că mai degrabă se poate vorbi despre ce nu prevede acest program de guvernare, având în vedere că politica liberală autohtonă se află sub semnul lui „nu” de 30 de ani.

„Afirmăm asta deoarece ori de câte ori aceştia au ajuns la guvernare, fie «NU au avut», fie «NU au putut», fie «NU au vrut» şi, în general, când a fost vorba de interesul naţional, i-au întors spatele acestuia şi i-au spus hotărât: «NU!»” a apreciat Ioan Stan.

Potrivit acestuia, „Guvernul Orban nr. 2 NU spune nimic cu privire la finalizarea investiţiei la Spitalul Municipal Fălticeni”, deşi senatorul a atras atenţia asupra acestei chestiuni prin interpelarea adresată Ministrului Sănătăţii, prin care i-a cerut să aloce cele 24 de milioane de lei necesare achiziţionării aparaturii medicale, tocmai pentru a debloca această situaţie.

„Ba mai mult, în noul program de guvernare nu se face nicio referire la demararea procedurilor pentru înființarea spitalului de copii de la Suceava, a cărui utilitate o recunosc, dar pe care unii îl anunţau ca şi rezolvat. Nu numai că nu e nimic rezolvat, dar nici măcar nu este amintit de el în noul program de guvernare. O fi o altă gogoaşă electorală?” s-a întrebat liderul PSD Suceava.

De asemenea, „acelaşi guvern PNL Orban 2, NU mai spune nimic în noul program de guvernare despre varianta ocolitoare de la Rădăuţi, nici despre cea de la Fălticeni, deşi vorbeşte în schimb despre variantele ocolitoare de la Vatra Dornei şi cea de la Câmpulung Moldovenesc”. Senatorului Ioan Stan i se pare firesc să termine măcar ce a început PSD.

„Tot NU este cuvântul de ordine atunci când vine vorba despre mărirea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie. NU spun pnl-iştii măririi salariilor din învăţământ pentru anul 2020; NU spune guvernul Orban 2 măririi alocaţiilor pentru copii de la 1 august. Evident că măririle acestea, de care trebuia să ţină seama pentru că s-au dat legi în acest sens, nu sunt menţionate în noul program de guvernare, fiind o dovadă în plus a lipsei de respect pe care aceştia o au faţă de copiii României, faţă de bătrâni, cât şi faţă de cadrele didactice” mai arată Ioan Stan.

El se întreabă dacă PNL percepe „România normală” în sărăcie şi dacă „asta este România lor”, o Românie a concedierilor şi a tăierilor de salarii despre care vorbesc la tot pasul.

„Nu ştiu cum se face, dar ori de câte ori cei de la PDL, vopsiţi în PNL, ajung la guvernare, brusc nu se mai poate face nimic în ţara asta fără tăieri de salarii, de finanţări, fără reduceri de personal, fără crize, fără bătaie de joc la adresa bugetarilor şi a pensionarilor. Iar acum, prin «neinvestirea» guvernului Orban 2, îşi bat joc şi de propriii alegători, forţând nişte alegeri anticipate pe care majoritatea populaţiei nu şi le doreşte. Dorinţa este a lor, a celor de la PNL, care grăbind aceste alegeri speră să-şi ascundă de ochii românilor propria neputinţă, foarte vizibilă în cele 3 luni de guvernare efectivă, când practic nu au făcut nimic altceva decât să strice tot ce era bun, din puerilul motiv că era făcut de noi. Anticipate, din punctul nostru de vedere, înseamnă austeritate. Trebuie să înţelegem asta odată pentru totdeauna” a spus Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: