O şcoală din Pătrăuţi va beneficia de produse pentru igienizare

 > Ele sunt oferite în cadrul proiectului „Dreptul la toalete”

Lansată în septembrie 2019, actuala ediţie a campaniei „Domestos susţine igiena în şcoli”, implementată de Crucea Roşie Română şi Domestos, a ajuns într-o nouă fază. Astfel, s-a publicat lista primelor 25 de unităţi de învăţământ ce vor beneficia de seturi de produse de curăţat. Pe listă se numără şi Şcoala Gimnazială „Constantin Morariu” din Pătrăuţi. Organizatorii anunţă că pe lângă produsele de igienizare oferite de Domestos prin filialele de Cruce Roşie din România, cea de-a V-a ediţie a campaniei „Domestos susţine igiena în şcoli” include şi lucrări de renovare şi modernizare a toaletelor, dar şi de dotare cu grupuri sanitare, acolo unde în prezent acestea sunt în curte.

Până la finalul anului 2019, au fost făcute 200 de înscrieri valide pe Domestos.ro, 25% pentru construirea de grupuri sanitare, acolo unde sunt încă în curte, 25% pentru renovarea toaletelor existente, iar 50% pentru kituri de produse necesare pentru întreţinere, curăţare şi igienizare. Cele mai multe înscrieri sunt din judeţul Dâmboviţa, urmat de Timiş şi Olt.

„În fiecare zi, sănătatea elevilor este pusă în pericol de toalete improvizate sau cu un nivel de igienă impropriu, iar demnitatea copiilor este afectată. Scopul nostru prin implementarea acestui proiect desfăşurat în parteneriat cu Domestos este să ajutăm cât mai multe unităţi de învăţământ să asigure elevilor accesul la grupuri sanitare sigure şi curate. Facem apel pentru donaţii în continuare, astfel încât mai mulţi copii din România să se bucure de standarde civilizate de igienă” a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roşii Române.

Domestos oferă Crucii Roşii Române în acest an o sponsorizare în valoare de 45.000 euro pentru dotarea efectivă a două şcoli cu grupuri sanitare şi modernizarea toaletelor în alte două instituţii de învăţământ, în timp ce 100 de şcoli vor primi produse de curăţenie din partea companiei.

În paralel, Crucea Roşie Română şi Domestos au demarat o campanie de strângere de fonduri, astfel încât toţi cei care doresc să contribuie la această cauză o pot face printr-o donaţie pe Crucearosie.ro. Cu sprijinul ambasadorilor şi susţinătorilor campaniei, suma strânsă până în acest moment este de 12.250 lei. Toate fondurile sunt gestionate de Crucea Roşie Română, la fel ca şi coordonarea procesului de selecţie a şcolilor şi de implementare a lucrărilor. La fiecare 3 luni, se stabileşte o nouă instituţie de învăţământ beneficiară a proiectului dintre cele care s-au înscris pe site şi respectă condiţiile de eligibilitate. (A.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: