Licitaţia pentru autobuzele electrice de la Ministerul Dezvoltării nu e finalizată…

…Ministerul Mediului nu ştie dacă poate transfera parcul Şipote la Primărie şi nu e stabilit cine poate aviza licitaţia de soft pentru e-ticketing la TPL

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, ieri, după ce a fost pe la mai multe ministere pentru a rezolva probleme ale administraţiei locale sucevene, că există încă unele probleme care nu ţin de municipalitatea suceveană.

El a arătat că încă nu este finalizată evaluarea la licitaţia organizată de Ministerul Dezvoltării încă din 14 august 2019, arătând că sunt cinci loturi, pentru cinci oraşe din ţară, şi că va mai dura până când licitaţia va fi finalizată, cel mai optimist termen fiind luna aprilie.

Primarul a spus, în schimb, că într-o săptămână se va finaliza raportul pentru evaluarea ofertelor de la licitaţia pentru 30 de autobuze electrice organizată de Primăria Suceava şi care ar urma să fie livrate în termen de 6 luni.

Tot la Ministerul Dezvoltării s-a discutat şi despre proiectul sălii polivalente din Suceava, licitaţia pentru desemnarea firmei care o va executa putând fi organizată în luna septembrie.

În ceea ce priveşte transferul parcului Şipote şi al păduricii Zamca la municipalitatea suceveană, Ministerul Mediului are o problemă: dacă un guvern demis poate emite o hotărâre de guvern privind un transfer de patrimoniu.

Primarul a spus că toate actele sunt în regulă, dar că a apărut această situaţie şi că se va cere opinia Ministerului Justiţiei.

Ion Lungu a mai declarat că pentru organizarea licitaţiei pentru softul de e-ticketing şi dispeceratele societăţii de transport public local Suceava, în cadrul proiectului cu finanţare europeană, e nevoie de un aviz al Ministerului Comunicaţiilor, dar că… acest minister nu mai există, iar proiectul este inclus acum la Ministerul Transporturilor.

„Totul este în ordine, dar nu are cine da o decizie. Am o promisiune că într-o săptămână se vor regla lucrurile” a anunţat primarul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: