Deputatul PNL Ioan Bălan solicită preşedintelui ANRE să prezinte instrumentele pentru a urgenta implementarea programului naţional de extindere a reţelelor de gaze naturale pentru consumatorii casnici, iniţiat de Guvernul Ludovic Orban

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a cerut, marţi, preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chiriţă, să prezinte măsurile pentru susţinerea programului de extindere a reţelelor de gaze naturale pentru consumatorii casnici.

Astfel, Ioan Bălan arată într-o întrebare adresată în Camera Deputaţilor că în luna februarie 2020, Guvernul României a adoptat un program naţional prin care se alocă un buget de aproximativ 500 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile, atât din exerciţiul financiar actual, cât şi din următorul pachet financiar, pentru înfiinţarea de reţele noi de distribuţie a gazelor naturale în localităţile din România.

„Acest proiect, care va asigura conectarea a zeci de mii de gospodării la reţelele de gaze naturale ar trebui să se deruleze cu foarte mare rapiditate, cunoscându-se intenţiile şi obiectivele Comisiei Europene fixate în noul pact ecologic pentru Uniunea Europeană” a menţionat Bălan.

Având în vedere atribuţiile legale pe care le are Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, precum şi competenţa exclusivă de a asigura „acordarea de stimulente operatorilor de reţea electrică/ sisteme de gaze naturale şi celorlalţi utilizatori de reţele electrice/ sisteme de gaze naturale, pentru a creşte eficienţa funcţionării sistemelor de transport şi distribuţie a energiei şi pentru a accelera integrarea în piaţă”, Ioan Bălan solicită preşedintelui ANRE să precizeze ce instrumente stimulative intenţionează să utilizeze Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei pentru a urgenta implementarea proiectului de extindere a reţelelor de gaze naturale pentru consumatorii casnici. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: