Deputatul PNL Dumitru Mihalescul cere ministrului de Interne măsuri împotriva perturbării liniştii publice provocate de sălile organizatoare de jocuri de noroc

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a solicitat, marţi, ministrului de Interne demis, Marcel Vela, posibilitatea adoptării de măsuri împotriva perturbării liniştii publice provocate de sălile organizatoare de jocuri de noroc.

Într-o întrebare transmisă ministrului de Interne Marcel Vela, Dumitru Mihalescul spune că în ultimul timp a primit mai multe sesizări din partea cetăţenilor care reclamă zgomotul puternic provocat, până la ore foarte târzii din noapte, de cazinourile de cartier sau sălile de jocuri, care îşi desfăşoară activităţile, de regulă, la parterul blocurilor de locuinţe.

Mai mult decât atât, plasarea acestui tip de activităţi economice în imediata apropiere a mediului de locuire generează, potrivit deputatului, şi fenomene sociale puternic nedorite: aderenţa minorilor la diferite tipuri de jocuri de noroc, direct sau indirect, prin intermediari majori; generează dependenţă pentru locuitorii din proximitate (acest gen de dependenţă este considerat adicţie de Organizaţia Mondială a Sănătăţii).

În aceste condiţii, deputatul PNL Dumitru Mihalescul îl întreabă pe ministru dacă nu ar fi oportună reglementarea programului sălilor de jocuri sau cazinourilor de cartier, în vederea respectării programului de repaus al colocatarilor, între orele 22 şi 8 şi 13 – 14.

„În caz contrar, lucrătorii Poliţiei Române vor fi în continuare solicitaţi excesiv, în temeiul Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru a răspunde solicitărilor cetăţenilor” arată deputatul.

El vrea să afle câte acţiuni de control a întreprins Poliţia Română pentru a verifica dacă acest tip de operatori permit/ nu permit accesul sau participarea minorilor la jocurile de noroc în perioada 2016-2019 şi mai cere ministrului să prezinte punctul de vedere cu privire la reglementarea strictă a locului de desfăşurare a jocurilor de noroc, care să conducă la organizarea acestora la distanţe importante de zonele de locuinţe sau şcoli. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: