Bilanţul Poliţiei Suceava după primele 10 zile din luna februarie

> Peste 1.900 de amenzi aplicate, majoritatea la regimul rutier, şi peste 160 de permise reţinute

Poliţia Suceava anunţă că, în perioada 1-10 februarie, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

Potrivit IPJ Suceava, în această perioadă nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi nici evenimente cu impact negativ asupra siguranţei cetăţenilor.

În perioada menţionată, poliţiştii au intervenit la 462 de evenimente, 339 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112. Astfel, au fost constatate 240 infracţiuni, dintre care 45 la regimul siguranţei rutiere, două fapte de natură economică şi 192 de infracţiuni de altă natură.

De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic nouă autospeciale radar.

Prin urmare, în cele 10 zile au fost reţinute 164 de permise de conducere (10 pentru alcool, 62 pentru viteză excesivă şi 92 pentru depăşiri neregulamentare şi alte abateri) şi au fost retrase 54 de certificate de înmatriculare.

Comunicatul IPJ Suceava arată că acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Totodată, au fost aplicate 1940 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe (1738) au fost aplicate la regimul rutier, 118 pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar 84 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 943.830 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 117.470 lei.

Pe lângă asta, au fost depistate trei persoane urmărite la nivel naţional şi au fost dispuse măsuri preventive faţă de cinci persoane.

„Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică” anunţă IPJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: