Senatorul PSD Ioan Stan cere ministrului Sănătăţii să aloce fondurile pentru dotarea Spitalului Municipal Fălticeni

> El arată că au fost finalizate lucrările de construcţii şi au fost asigurate dotările nemedicale

 Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a solicitat, marţi, printr-o interpelare adresată ministrului Sănătăţii, Victor Costache, să aloce fondurile necesare pentru dotările medicale pentru Spitalul Municipal Fălticeni, arătând că pentru darea în funcţie a spitalului au fost deja finalizate lucrările de construcţie şi că sunt asigurare dotările nemedicale.

„Spitalul municipal din Fălticeni funcţionează într-o clădire veche de peste 160 de ani, aflată într-o stare precară, în pericol de prăbuşire în orice moment. Spitalul răspunde nevoilor de îngrijire a peste 150.000 de prezumtivi pacienţi, locuitori ai municipiului Fălticeni şi ai zonelor arondate acestuia din punct de vedere sanitar” a arătat senatorul Ioan Stan.

El subliniază că în ultimii 3 ani municipalitatea locală, cu sprijinul ministerului de resort, a reuşit să pună la dispoziţia constructorilor sprijinul financiar necesar pentru finalizarea lucrărilor de construcţie la noul spital municipal şi dotarea nemedicală a acestuia.

„Pentru ca să intre în funcţiune, noua unitate mai are nevoie doar de dotările cu aparatura medicală, în valoare de 24 de milioane de lei, bani care trebuie alocaţi de Ministerul Sănătăţii, în baza contractului cadru” precizează Ioan Stan.

El a amintit că deşi licitaţiile pentru aceste dotări au trecut toate etapele legale şi deşi contractele au fost deja semnate cu furnizorii, finanţarea necesară pentru aparatura destinată secţiilor şi compartimentelor spitalului nu a fost încă obţinută.

„Primăria oraşului Fălticeni şi cadrele medicale ale spitalului au transmis documentele cadru către Ministerul Sănătăţii atât anul trecut, la finalul lunii octombrie, cât şi în luna ianuarie a acestui an. Având în vedere că noua clădire a Spitalului municipal din Fălticeni îndeplineşte toate standardele de funcţionare, vă solicit, stimate domnule ministru, alocarea sumei de 24 de milioane de lei din bugetul Ministerului Sănătăţii, pentru dotarea cu aparatura tehnică medicală a spitalului şi pentru inaugurarea, cât mai curând posibil, a acestei unităţi sanitare, cu participarea dumneavoastră” a mai arătat Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: