Volei masculin, juniori Under 18

Suceveanul Vlad Ştreangă va avea adversari dificili cu naţionala de juniori U 18 la turneul de calificare la europene

Naţionala de volei masculin Under 18 a României a fost repartizată în Grupa B, alături de naţionalele Bulgariei, Norvegiei şi Ucrainei. Adversarele sunt… complicate, dar ghinionul va fi maxim pentru că turneul va avea loc în Bulgaria. La începutul acestui an, „tricolorii” s-au mai întâlnit cu vecinii de la sud de Dunăre în campionatul balcanic de calificare ţinut la Sofia, iar înfrângerea a fost drastică.

Turneele de calificare vor avea loc într-unul dintre weekendurile perioadei 23 aprilie – 3 mai. Se vor califica la turneul final al Campionatului European doar câştigătoarele grupelor. Sistemul e puţin diferit faţă de competiţia feminină, deoarece la masculin vor fi două gazde ale turneului final: Italia şi Grecia. Alături de aceste două ţări, până acum şi-au mai asigurat prezenţa la competiţia care va avea loc în perioada 10-19 iulie formaţiile Turciei, Poloniei, Cehiei, Finlandei şi Franţei. Acestea au obţinut biletele pentru turneul final după participarea la turneele zonale de calificare. Din lotul naţional al României face parte şi voleibalistul sucevean Vlad Ştreangă, sportiv crescut şi pregătit la Liceul cu Program Sportiv Suceava de antrenorul Tudor Orăşanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: