Ţigări de contrabandă în valoare de zeci de mii de lei confiscate la graniţa de nord a judeţului

Ţigări de contrabandă în valoare totală de zeci de mii de lei au fost oprite din drumul lor către piaţa neagră de către poliţiştii de frontieră suceveni pe parcursul zilei de marţi. Mai exact, de lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, în timpul unor misiuni de supraveghere şi control efectuate în zona de competenţă. O parte dintre produsele din tutun de provenienţă extracomunitară a ajuns în mâinile poliţiştilor de frontieră după ce oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe raza localităţii Straja, unui autoturism marca Audi A8. Şoferul maşinii nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea autoturismului. La un moment dat, autovehiculul vizat a fost pierdut din raza de observaţie, dar a fost descoperit la scurt timp, avariat şi abandonat în afara carosabilului, pe raza localităţii Bivolărie. În maşina abandonată, poliţiştii de frontieră au observat colete voluminoase, iar în aproprierea autoturismului, mai multe cartuşe cu ţigări, astfel că mijlocul de transport şi marfa au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde, în urma inventarierii, a rezultat că era vorba despre ţigări, diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Produsele din tutun, în valoare de aproximativ 12.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 15.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În aceeaşi zi, în jurul orei 20, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lupcina, trei  persoane care se deplasau dinspre frontieră către interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase. Imediat s-a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit pe teritoriul ucrainean. În urma cercetării zonei, poliţiştii de frontieră au descoperit trei colete cu ţigări care au fost transportate la sediul sectorului, fiind vorba de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 17.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea identificării persoanelor implicate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: