Olguţa Vasilescu

Au fost 261 de voturi pentru adoptarea moţiunii şi 139 de voturi contra

> Guvernul Orban este demis

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, în plenul reunit de ieri al Parlamentului, rezultatul votului la moţiunea de cenzură. Deputatul PSD a precizat că au fost 261 de voturi pentru adoptare şi 139 de voturi împotrivă, prin urmare Guvernul Orban a fost demis.

„Proces-verbal referitor la rezultatul votului exprimat de deputaţi şi senatori asupra moţiunii de cenzură. Birourile permanente reunite procedând la verificarea şi numărarea voturilor prin vot secret cu bile. 465 deputaţi şi senatori în total. 423 prezenţi. 400 de voturi exprimate. Voturi anulate – zero. Voturi pentru adoptare 261, voturi contra moţiunii 139, abţineri zero. Potrivit prevederilor art. 113 alin. 1, moţiunea de cenzură se adoptă cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor, ceea ce reprezintă 233 de voturi pentru. Se constată că a fost întrunită majoriatea voturilor pentru adoptare. Drept urmare, Guvernul Orban este demis” a afirmat Olguţa Vasilescu în plenul de miercuri.

Necesarul pentru demiterea Guvernului Orban era de minim 233 de voturi, moţiunea fiind adoptată în condiţiile în care au fost 261 de voturi „pentru”.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, declarase anterior că a discutat cu Victor Ponta pentru ca cele două partide să meargă cu o propunere comună de premier la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni. Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că nu va vota niciodată un alt cabinet Orban, cum nu a făcut-o nici până acum.

 Ludovic Orban: „Am pierdut doar o bătălie”

Ludovic Orban a declarat ieri, după adoptarea moţiunii de cenzură, că Guvernul „cade în picioare” şi că parlamentarii care au votat moţiunea de cenzură sunt dominaţi „de forţe retrograde”. El susţine că e mândru de ce a putut realiza în 3 luni de guvernare. „Un parlament dominat de forţe retrograde, aşa cum i-am numit parlamentarii născuţi din pixul lui Dragnea, care au călcat în picioare democraţia şi interesele României, a decis astăzi, prin moţiune de cenzură, căderea Guvernului pe care l-am condus. Aşa cum am spus înainte de moţiune, Guvernul cade în picioare” a arătat Ludovic Orban. El a adăugat că a pierdut „doar o bătălie” şi că e mândru de ce a realizat cabinetul său în trei luni de guvernare: „Am reuşit să reparăm o parte din stricăciunile PSD, am reaşezat România în rândul naţiunilor europene, pe picior de egalitate, am refăcut credibilitatea României în faţă partenerilor europeni şi strategici, am reuşit într-un timp extrem de scurt să luăm decizii cu impact. Aduc aminte de eliminarea supraccizei la combustibili, abrogarea recursului compensatoriu, rectificarea bugetară care a salvat bugetul României şi a permis încheierea exerciţiului bugetar”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: