„Vindecarea vine de la Dumnezeu”

10 ani de când Sf. Chir şi Ioan au o capelă la spitalul din Vatra Dornei

Capela „Sfinţii doctori fără de arginţi Chir şi Ioan” de la spitalul din Vatra Dornei a fost neîncăpătoare de hram, vineri, 31 ianuarie 2020, la împlinirea a zece ani de la sfinţire.

ÎPS Pimen a vorbit despre activitatea sfinţilor doctori fără de arginţi şi despre vindecare, în general. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a spus că activitatea „fără de arginţi” a sfinţilor doctori arată jertfelnicia în numele lui Dumnezeu şi iubirea faţă de aproapele.

Înaltpreasfinţia Sa a semnalat cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur, care amin-teşte că Mântuitorul spune „să-l cercetezi” pe bolnav, „nu să-l vindeci”. „De ce? Vindecarea vine de la Dumnezeu”, a explicat ÎPS Pimen. „În plantele din care se fac medicamentele este puterea de vindecare pusă de Dumnezeu. În medicamentele care se fac în laboratoare, acolo este mintea medicului sau a cercetătorului dată de Dumnezeu”. „Toate sunt darul lui Dumnezeu”, a subliniat ierarhul, amintind expresia folosită de unii medici: „De la mine leacul, de la Dumnezeu vindecarea”.

Capela „Sfinţii Chir şi Ioan” din Vatra Dornei a fost extinsă în urmă cu aproximativ cinci ani întrucât era prea mică pentru numărul credincioşilor care veneau la slujbe. „Şi cadrele medicale, şi bolnavii, dar şi oamenii care locuiesc împrejur vin aici”, a semnalat părintele protoiereu Aurel Goraş. „Părintele Cristian Agavriloae, un vrednic slujitor al bisericii, care parcă face parte din colectivul spitalicesc, a extins biserica pentru a încăpea toată lumea”.

Pr. capelan Cristian Agavriloae consideră acest lăcaş de cult „o insulă a speranţei şi iubirii într-un ocean de durere şi suferinţă”. „Nu e uşor să fii preot de spital”, a declarat pr. Cristian pentru Trinitas TV. „Dar când vezi câtă mângâiere poţi să aduci celor ce sunt în suferinţă şi bucuria de pe chipul celor care cer ajutorul lui Dumnezeu, asta te mulţumeşte foarte mult şi te face să fii încrezător”. (SORIN IONIŢE, Basilica.ro)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI