Valentin Popa a fost reales rector al Universităţii Suceava

Prof. univ. dr. ing. Valentin Popa a fost reales rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, el fiind şi singurul candidat pentru această funcţie.

Preşedintele Biroului Electoral al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, conf. univ. dr. Liana Teodora Pascariu, a declarat că prezenţa la vot pentru alegerea rectorului instituţiei academice sucevene a fost de 85,5 la sută din totalul electorilor înscrişi pe liste.

Ea a spus că pe listele electorale sunt înscrişi 381 de electori din universitatea suceveană, iar la scrutinul organizat în data de 30 ianuarie 2020 au participat 327 de electori, din care 26 de studenţi şi 301 cadre didactice titulare şi cercetători.

„Biroul Electoral a validat rezultatul pentru alegerea rectorului, iar 86,2 la sută din voturile valabil exprimate au fost în favoarea prof. univ. dr. ing. Valentin Popa din totalul electorilor prezenţi la urne”, a precizat Pascariu.

Valentin Popa a declarat pentru News Bucovina că în noul mandat îşi propune consolidarea rezultatelor excepţionale obţinute de USV în ultimii ani şi a poziţiei onorante câştigate de universitate pe plan naţional şi internaţional, motivarea constantă a resursei umane în concordanţă cu rezultatele obţinute şi cu obiectivele strategice asumate, dezvoltarea ofertei educaţionale şi continua adaptare a acesteia la nevoile studenţilor şi ale pieţei muncii, dar şi intensificarea programului investiţional şi a implicării universităţii sucevene în dezvoltarea regională.

Rectorul USV a subliniat că prin consultarea constantă a studenţilor şi a cadrelor didactice, se va continua susţinerea activităţilor de succes din mandatul anterior, promovarea şi motivarea financiară pe bază de merite a întregii comunităţi universitare şi stimularea implicării colectivelor de cadre didactice pentru modernizarea programelor de studii existente şi autorizarea de programe noi, precum şi promovarea activităţilor extracurriculare pentru dezvoltarea personală şi profesională a studenţilor.

„Doresc ca USV să fie un loc al competiţiei, al dezbaterilor, al libertăţii de exprimare şi de gândire, al spiritului critic şi creator şi deopotrivă al solidarităţii”, a subliniat rectorul Valentin Popa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: