Cu respect… despre R.E.S.P.E.C.T.

În cadrul Săptămânii Judeţene a Nonviolenţei în mediul şcolar – Campania RESPECT, la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca s-a desfăşurat pe 30 ianuarie a.c. – Ziua Internaţională a Nonviolenţei în şcoli – activitatea „Cu respect… despre R.E.S.P.E.C.T.”, care a vizat componentele campaniei: Responsabilitate, Educaţie, Siguranţă, Prevenţie, Emoţie, Comunicare, Toleranţă. Campania de prevenire a violenţei R.E.S.P.E.C.T. este iniţiată de ISJ Suceava ca educaţie permanentă, având scopul de a preveni agresivitatea şi violenţa în mediul şcolar prin exersarea de comportamente şi atitudini civilizate.

Plecând de la cele şapte componente, elevii claselor a VII-a B şi a IX-a B, coordonaţi de profesoarele Cristina Muşilă şi Anisia Cigoli, au realizat o prezentare, identificând rolul fiecărei componente în situaţii de viaţă concrete, apoi au reprezentat artistic componentele prin tricouri personalizate, flori cu mesaje şi mottouri, afişe.

Elevii au înţeles importanţa celor şapte R în gestionarea, medierea şi rezolvarea situaţiilor conflictuale dintre oameni. Agresivitatea este o caracteristică a fiinţei umane, de aceea este important să înveţe să o gestioneze în mod pozitiv.

 Prof. MARIANA-ANISIA CIGOLI

Print Friendly, PDF & Email

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: